REUF BAJROVIĆ NAKON HAPŠENJA NARKO BOSSA EDINA GAČANINA: "On je navodno glavni financijer bosanskohercegovačke političke stranke Narod i Pravda!"

Objavljeno:28.11.2022 - 22:15
A A A Times Arial

"Puštanje NiP-a u vladu bilo bi ravno pružanju pomoći Gačaninovom narkokartelu", naveo je Bajrović. 

Narko boss Edin Gačanin, rođen 1982. godine u Sarajevu, uhapšen je danas u Dubaiju zbog sumnje u umiješanost u veliku međunarodnu trgovinu drogom, objavio je nizozemski portal Crimesite.nl.

Protiv njega je pokrenuta kriminalistička istraga na temelju presretnutih Sky poruka. Krivični predmet protiv njega vode tužitelji Državnog tužiteljstva Nizozemske, objavila je nizozemska policija.

Prethodnih godina bosanskohercegovački mediji su u više navrata pisali o Gačaninu i njegovom narko klanu, a pojavile su se špekulacije o njegovim navodnim vezama sa zvaničnicima političke partije Narod i pravda. 


Na to se večeras i osvrnuo i predsjednik Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović.


"Gačanin je navodno glavni financijer bosanskohercegovačke političke stranke Narod i Pravda. Njegove veze s njihovim visokopozicioniranim članovima dobro su dokumentirane. Puštanje NiP-a u vladu bilo bi ravno pružanju pomoći Gačaninovom narkokartelu", naveo je Bajrović.