Nikšić nakon sastanka: Postoji li mogućnost da se pravi vlast bez SNSD-a?

Objavljeno:28.11.2022 - 16:09
A A A Times Arial

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić obratio se medijima nakon sastanka sa opozicijom iz Republike Srpske na kojem nije postignut dogovor u vezi izbora delegata iz RS u Dom naroda Bosne i Hercegovine.


Nikšić kaže da će do srijede i izbora u Narodnoj skupštini RS biti poznat zvanični stav SDP kojeg će morati poštovati njihovi poslanici u Pokretu za državu.

“Da li postoji varijanta da ukoliko imamo dva delegata iz reda opozicije u državnom parlamentu da se pravi Vijeće ministara BiH bez SNSD-a? Smatram da ukoliko ne postoji ta varijanta da postaje kontraproduktivno da spaljujemo te ljude i njihove iluzije pogotovo ono što je njihov stav imajući u vidu da imaju ponudu učešća u izvršnoj vlasti. Jer ako se ovdje borimo da budemo vlast po svaku cijenu u pojedinim kantonima i u FBiH, teško da ti ljudi koji glasaju kroz Pokret za državu očekuju boljitak da nemaju nekog u toj izvršnoj vlasti”, objasnio je Nikšić.

Dodao je da je moguće da će njihovo glasanje pogodovati Miloradu Dodiku da dobije četiri delegata u Dom naroda BiH.

“Samo naše glasanje za našu listu pogoduje Dodiku”, istakao je Nikšić.

O premijerskoj poziciji
“Lagodnije je biti zastupnik, ali kada se treba preuzeti odgovornost – onda se ta lagodnost mora staviti po strani”, navodi Nikšić o mogućnosti da ponovo bude federalni premijer.

Za sutra je najavio potpisivanje koalicionog sporazuma stranaka “osmorke” i HDZ BiH