Bez dogovora SDP-a i opozicije iz RS o izboru delegata u Dom naroda BiH

Objavljeno:28.11.2022 - 15:27
A A A Times Arial

Nakon sastanka SDP-a sa opozicijom iz RS, rečeno je da nema dogovora o izboru delegata u Domu naroda BiH odnosno ko će koga podržati.

Milan Miličević, v.d. predsjednik SDS-a rekao je da su imali iskren razgovor o izboru delegata. 

- Da razriješimo dileme, nismo postigli dogovor. Da li će do dogovora doći znat će se u srijedu. Nije bilo nikakvog uslovljavanja. Danas smo razgovarali kako napraviti bolji život u BiH. Nije vlast po svakoj cijeni u fokusu, nego kako napraviti bolji život u BiH, kako rješavati osnovne probleme čovjeka. Ima tema koje stoje zaleđene četiri godine - kazao je Miličević.

- Sa SDS nisu vođeni takvi razgovori. Takva matematika da budemo u Vijeću ministara BiH postoji ali u smislu boljeg životnog standarda”, objasnio je Miličević.

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović izrazio je nadu da nakon glasanja u srijedu Savez nezavisnih socijaldemokrata neće imati četvrtog delegata u Klubu Srba, što bi im omogućilo da opet blokiraju rad institucija.

Današnji sastanak je inicirao SDP kako bi pokušali postići dogovor po kojem SNSD-u ne bi pripala četiri od pet delegatskih mjesta u Klubu Srba, prenosi Avaz