SVAKI DAN JE PILA ČAŠU VODE SA SODOM BIKARBONOM: Ono što joj se desilo za kratko vrijeme iznenadilo je mnoge

Porodica i zdravlje
SVAKI DAN JE PILA ČAŠU VODE SA SODOM BIKARBONOM: Ono što joj se desilo za kratko vrijeme iznenadilo je mnoge
Poznato je da je soda bikarbona dobar saveznik u čišćenju kuće, ali ima dosta dobru ulogu i u zdravlju.

Poznato je da je soda bikarbona dobar saveznik u čišćenju kuće, ali ima dosta dobru ulogu i u zdravlju.

Jedna žena je pila svako jutro čašu vode sa pola kašičice sode bikarbone i ostala je zatečena rezultatima. Njen organizam se preporodio, a ovo su samo neki od razloga:

Prirodni antacid

Jedan od glavnih razloga popularnosti ovog prirodnog sastojka jesu antacidna svojstva koja ima. Voda i soda bikarbona neutrališu želučanu kiselinu i time pomažu u suočavanju sa refluksom ili žgaravicom. Soda razmućena u vodi smanjuje zapaljenje i formiranje gasa, što brzo ublažava stanje, na primer u slučaju probavnih smetnji.

Alkalizuje tijelo

Naša hrana uglavnom proizvodi kiseline, dok kiselo okruženje u tijelu doprinosi razvoju raznih bolesti. Soda idealno neutrališe kiseline u tijelu i ima alkalizujući efekat.

Kako ne biste pretjerali u alkalizovanju tijela, sodu bikarbonu pijte u minimalnim količinama ili po 1 kašičicu razmućenu u čaši vode, ali samo sedmicu dana uzastopnog konzumiranja.

Antiseptik

Ovaj napitak može da se koristi u borbi protiv različitih virusa i bakterija koje uzrokuju bolesti. Soda bikarbona liječi upalu grla, te upalu usne duplje. Postupak je jednostavan: isperite grlo sodom bikarbonom razmućenom u čaši vode.

Liječi infekcije urinarnog trakta

Kašičica sode bikarbone razmućena u čaši vode može da spreči i izleči urinarne infekcije, a sve zahvaljujući sposobnosti da smanji nivo kiselosti u urinu. U ovom slučaju lečenje se sprovodi što se uz ispijanje sode bikarbone, ispija i sok od brusnice.

Borba protiv gihta i bolesti

Povišen nivo mokraćne kiseline u urinu i krvi, kao i u tkivima u organizmu mogu prouzrokovati različite hronične bolesti, kao što je giht ili artritis.

Voda sa sodom bikarbonomo stvara ravnotežu u krvi, smanjujući mokraćnu kiselinu i tako efikasno pomaže protiv ovih bolesti.

Povećava fizičku izdržljivost

Mlečna kiselina koja se oslobađa u našem tijelu tokom fizičke aktivnosti, može da se akumulira u mišićima i zglobovima, što dovodi do osjećaja umora. Ako hoćete da povećate fizičku izdržljivost popijte sodu bikarbonu svako jutro. Ona će vam dati preko potrebnu energiju, a pri tome će blagotvorno da opusti mišiće.

Kako se pije soda bikarbona?

Ako liječite neku od gore navedenih bolesti, sodu bikarbonu pijte tri puta dnevno prije jela i to tako što ćete u čaši vode da razmutite pola kašičice sode bikarbone.

Ako liječite simptome gripa, postupak je sljedeći:

Prvi dan: Pola kašičice sode bikarbone razmutite u čaši vode pa pijte svaka tri sata. Ukupno se pije 5 puta dnevno

Drugi dan: Ista doza, ali samo 3 puta dnevno.

Treći dan: Ista doza, dva puta dnevno, poslije ručka i poslije večere.

Kako stignete do trećeg dana, simptomi gripa će potpuno nestati.

Naravno, prije svakog konzumiranja bi trebalo posavjetovati se sa svojim ljekarom.

Ne propustite