VOLITE DA JEDETE GRAH, A NE ŽELITE DA OSJETITE NADUTOST? Ovako su naši stari pravili, caka je u ovome (RECEPT)

Porodica i zdravlje
VOLITE DA JEDETE GRAH, A NE ŽELITE DA OSJETITE NADUTOST? Ovako su naši stari pravili, caka je u ovome (RECEPT)
Obožavate da jedete grah, ali često zna da izazove neprijatnost u vidu nadutosti.

Obožavate da jedete grah, ali često zna da izazove neprijatnost u vidu nadutosti.

Sastojci:

  • 450 g graha
  • 10 šolja vode

Priprema:

Dakle grah očistiti, naliti vodom i staviti da kuha jedno 3-4 minuta.

Skloniti ga sa ringle i ostaviti da odstoji tokom noći i do pripreme bez promjene vode u kojoj se kuhao.

Pošto je sada zimsko vrijeme možete ga jednostavno “izbaciti” napolje na terasu, verandu ili u neku hladnu prostoriju, bez bojazni da će se pokvariti. Leti ga držite u frižideru.

Sutra dan vodu prosuti, oprati ga hladnom vodom i naliti novu vodu pa ga da pustiti da prokuva još jednom koliko da “baci” ključ,tu vodu prosuti i dalje ga pripremati na željeni način.

Na ovaj način iz pasulja u vodu u kojoj je stajao tokom noći izađe do 80 % nesvarljivih šećera, koji i izazivaju otežano varenje i nadutost, prenosi Espreso

Ne propustite