Ukoliko SEDAM DANA jedete bijeli luk i med na prazan želudac vaše tijelo će izgledati OVAKO!

Zdrav život
Ukoliko SEDAM DANA jedete bijeli luk i med na prazan želudac vaše tijelo će izgledati OVAKO!
,

Bijeli luk je najbolje konzumirati sirov jer je njegov aktivni sastojak – alicin koji gubi svoja svojstva ako se termički obrađuje.

domaci-bijeli-luk-cesnjak-slika-98556813

Bijeli luk je jedan od najčešće korištenih sastojaka u gotovo svakoj kuhinji širom svijeta. Popularan je jer ima izvrstan okus, daje okus svakom jelu, a povrh svega toga koristan je i za zdravlje.

Sirovi Bijeli luk može vam pomoći kod puno medicinskih stanja, a čak ga i liječnici preporučuju. Može vam pomoći sniziti visoki krvni tlak i kolesterol, spriječiti koronarne bolesti srca i srčanog udara. A vrlo je koristan u smanjenju ateroskleroze.

Samo jedan češanj bijelog luk može vam pomoći u svakodnevnim zdravstvenim problemima kao što su peludna groznica, proljev, prehlada, gripa, ugriz buba i gljivičnih infekcija. Bijeli luk može vam pomoći smanjiti i simptome osteoartritisa, dijabetes i povećanu prostate. Izvrstan je za pojačanje imunološkog sustava, a pomaže i pri detoksikaciji tijela.

Kako koristiti Bijeli luk?

Češnjak je najbolje konzumirati sirov jer je njegov aktivni sastojak – alicin koji gubi svoja svojstva ako se termički obrađuje. Naime, morate smrviti češnjak i narezati ga što sitnije te ostaviti ga na stranu 15 minuta prije nego što ćete ga jesti. Najbolje je jesti češnjak na prazan želudac, jer tako tijelo lakše apsorbira hranjive tvari.

Sirovi Bijeli luk i med

Uzmite 2-3 češnja Bijelog luka i pomiješajte ih s jednom žlicom meda. Konzumirajte ovu smjesu svaki dan. Nakon nekoliko dana primijetit ćete kako ćete se osjećati energičnije i koliko ćete zdraviji biti.

Sirup od Bijelog luk protiv gripe

Ako je vaša koža osjetljiva, možda je najbolje da nosite rukavice kada pripremite ovaj tonik. Pobrinite se da ne dodirujete oči rukama kojima dirate ovaj tonik jer ih možete iziritirati prirodni uljima češnjaka.

Sastojci:

– ½ sjeckanog crvenog luk
– 5 češnja Bijelog luk (sjeckani)
– 2 crvene čili paprike (sjeckani)
– 1 žlica sjeckanog đumbira
– 1 iscijeđen sok od jednog cijelog limuna
– jabučni ocat

Kako ga pripremiti?

Trebat će vam staklenka srednje veličine (350ml-500ml). Dodajte u nju nasjeckani luk, a zatim bijeli luk . Zatim dodajte čili paprike sa sjemenkama i stavite đumbir na vrhu.

U smjesu dodajte iscijeđeni sok od limuna i na kraju ulijte sve u jabučni ocat. Pobrinite se da imate barem centimetar praznog prostora na vrhu. Zatvorite poklopac čvrsto i pohranite lijek na hladnom i tamnom mjestu.

Tonik možete početi konzumirati već slijedeći dan. Ova smjesa je odličan borac protiv gripe, prehlade i upale grla, piše Family Health Freedom Network.

Izvor: dnevno/fhfn.org

Ne propustite