Danas sahrana samohranom ocu teško bolesne Sare Vujinović

Objavljeno:27.11.2022 - 08:15
A A A Times Arial

Darko Vujinović, Banjalučanin i samohrani otac, koji je preminuo u 45. godini bit će sahranjen danas u 12 sati na groblju Sjenica u naselju Starčevica u Banjoj Luci. 

Vujinović (45), samohrani otac male Sare (12), koja boluje od epilepsije i cerebralne paralize, postao je poznat kao "Otac hrabrost" nakon priče o njemu. Naime, on je noću mukotrpno radio, a danju brinuo o Sari.

Darko je godinama bolovao od dijabetesa tipa 1, a nedavno je operisao tromb na srcu, te su bile pokrenute brojne akcije za prikupljanje pomoći za liječenje. Vujinović je bio stalno na utakmicama banjalučkog Borca.

Redovno je pratio sve sekcije i klubovi su često organizovali akcije prikupljanja pomoći za njegovu kćerku Saru. Nažalost na kraju je i on obolio i završio u bolnici.

Darkova kćerka Sara boluje od cerebralne paralize i epilepsije, a o njoj su se brinuli baka i deda u danima dok je Darko bio hospitalizovan, prvo na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, a potom i u Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjoj Luci. 

Nažalost nakon toga su došle tragične vijesti da ovu bitku vrijedni Darko nije dobio. Mala Sara je sada ostala sama sa bakom i djedom, koji su vodili računa o njoj dok je Darko boravio u bolnici.

Njegov lik i djelo će ostati upamćeni kroz tekstove o borbi za Sarino zdravlje i bolje životne i zdravstvene uslove. Darko je uglavnom radio je noću, a dane je provodio sa kćerkom kako bi joj pružio što ispunjenije djetinjstvo.

Izvor:Avaz