Majka Nadin Smajlović: Da moja kćerka nije preživjela, presudila bih tim ljudima

Region
Majka Nadin Smajlović: Da moja kćerka nije preživjela, presudila bih tim ljudima
,

U Centralnom dnevniku FACE televizije gostovali su Davor Dragičević, Muriz i Arijana Memić te Amina Smajlović.

Amina Smajlović, majka Nadin koju su odbili da liječe na KCUS-u, rekla je da joj sve vrijeme govore da je predmet živ, a da se onda donese odluka da istraga neće biti provedena.

"Rekla je da dijete ne posjeduje dijagnozu"
- Da moja Nadin nije preživjela, ja bih presudila ljudima koji su odbili da pomognu mom djetetu. Tužilaštvo KS je obustavilo istragu, a Sabina Sarajlija je donijela tu odluku. Negirala je djetetovu dijagnozu. Ne znamo ni na osnovu čega su napravili nalaz vještaka. Zna se koje ime je odgovorno u mom slučaju i ko štiti to ime. Sabina Sarajlija je rekla da je naš predmet živ, a onda donese odluku da istraga neće biti sprovedena - poručila je Amina Smajlović.

Dodaje da je njenoj porodici Sabina Sarajlija rekla da je slučaj od prioriteta, a da sada ima smjelosti da pošalje vještačenje na sedam strana.

- Sramno i hladno je rekla da dijete ne posjeduje dijagnozu, bez da je zvala to dijete, bez da je zvala nas. Meni je fokus da moja Nadin ozdravi. Neka mi ne spočitavaju politiku, ja nisam u politici i ne bavim se politikom. Kada je došla presuda da se neće voditi istraga, krenuo je mobing na poslu, maltretiraju me. Ne želim da reagujem po pitanju diplome Sebije Izetbegović, sve dok drugi šute. Nije moja nadležnost da pričam o nečijoj diplomi - poručila je Amina Smajlović.

Imam dokaze
Istakla je da na KCUS-u ima hiljade godina škole koje šute.

- I onda kažu "nema elemenata krivičnog djela", a ja imam dokaze za to. Znam kako je imati bolesno dijete, obična prehlada može kobno utjecati na nju. Ne opravdavam ono što je moj suprug uradio, ali možete li vi zamisliti kakvo je bilo ponašanje ljekara, pa da je on morao tako reagovati. Taj isti ljekar je klimao glavom kada je rečeno da se Nadin neće liječiti. Uposlenik KCUS-a se zapitao što ne skupljam pare da kupim lijekove za dijete i rekao je: "Pa i meni je dijete umrlo, pa sam živ!" - zaključila je Amina.

Ne propustite