Ruski vojnik: Kad je počelo povlačenje, naše snage su zapucale po nama

Objavljeno:25.11.2022 - 10:10
A A A Times Arial

SKUPINA ruskih vojnika, mobiliziranih iz grada Serpuhova, u blizini Moskve, požalila se da je poslana u borbu u blizini sela Makijevka u Luhanskoj oblasti, koje je ukrajinska vojska oslobodila u studenom, bez odgovarajuće obuke i vojne opreme te da su tijekom povlačenja na nju pucale njihove trupe.

U videu objavljenom na Telegram kanalu VChK-OGPU jedan od vojnika priča da su pretrpjeli velike gubitke. Kaže da su preživjeli trenutno u vojnom kampu u Baranikovki u Luhanskoj oblasti. Regruti su useljeni u ruševnu kuću i, kako kaže muškarac u videu, "ne znaju što da rade". Zgrada u kojoj su stacionirani nema struje ni prozora, a muškarci nemaju što jesti.

Polovina ih se nije vratila
Vojnik koji govori na snimci predstavio se kao Vladimir Andrejevič Gurin. Rekao je da ih je ostalo malo, da su potučeni. Prema njegovim riječima, zapovjedništvo postrojbe je otišlo, a oni sada pokušavaju sami organizirati četu i sami sebi zapovijedati.

Gurin također spominje borca ​​koji se predstavio kao Točka i četu podijelio u dvije jedinice. Prva jedinica od 60 ljudi otišla je u borbu za Makijevku i nisu se svi vratili. Regruti su se također požalili da im je rečeno da ništa ne nose sa sobom, da su završili u lošim uniformama i da nisu znali kamo će biti poslani.

Nakon djelomične mobilizacije u Rusiji na društvenim mrežama su objavljene mnoge snimke u kojima se vojnici žale na nedostatak obuke, neadekvatnu opremu i nestručno vodstvo. Neke prikazuju i zastarjelu opremu i oružje iz doba Sovjetskog Saveza.  Kremlj je odlučio stisnuti obruč oko građana koji objavljuju informacije o stanju u vojsci, a trenutno se priprema i novi zakon koji bi trebao uvesti još veću cenzuru medija.

 

Pogledajte video OVDJE