Ukrajinske obavještajne službe tvrde: "Rusija planira izvesti terorističke napade na Bjelorusiju, uključujući i na njihovu nuklearnu elektranu, a optužit će NATO i Ukrajinu"

Objavljeno:25.11.2022 - 09:14
A A A Times Arial

Ruska vojska mogla bi planirati "teroristički napad na bjelorusku infrastrukturu i za incident okriviti Ukrajinu i NATO", sugerira novo izvješće ukrajinske obrambene obavještajne službe, piše Advance.hr.

Jedna od navodnih meta ruske vojske mogla bi biti bjeloruska nuklearna elektrana Ostrovec u regiji Grodno. Neka infrastruktura u bjeloruskim regijama Brest također će biti meta napada, navodi se u izvješću Glavne uprave za obavještajne poslove ministarstva obrane (GUR MOU).

"Poznato je da se u bliskoj budućnosti planiraju brojni teroristički napadi na području Bjelorusije - umjetno izazvane katastrofe, napadi na kritične infrastrukturne objekte. Mjesto navodnih 'incidenata' je teritorij koji graniči s granicama EU zemalja i Ukrajine, posebice regije Grodno i Brest. Jedna od glavnih meta je bjeloruska nuklearna elektrana Ostrovec", navodi se u obavještajnom izvješću ukrajinske službe.