SVI IGNORIŠU PUTINA, SNIMAK KOJI JE OBIŠAO SVIJET! Niko neće da stoji pored njega

Svijet
SVI IGNORIŠU PUTINA, SNIMAK KOJI JE OBIŠAO SVIJET! Niko neće da stoji pored njega
Na sastanku u Jermeniji svi su izbjegavali Putina, a snimak je obišao svijet!

Na sastanku u Jermeniji svi su izbjegavali Putina, a snimak je obišao svijet!

 Niko ne želi da bude pored Putina na samitu

Evropski parlament je u srijedu izglasao neobavezujuću rezoluciju kojom se Rusija proglašava "državnim sponzorom terorizma", baš kada je Vladimir Putin stigao u Jerevan, glavni grad Jermenije, na sastanak Organizacije ugovora o kolektivnoj sigurnosti (ODKB), ruskog kolektiva. vojnog saveza, piše Yahoo news.

"Namjerni napadi i zločini koje je počinila Ruska Federacija nad civilnim stanovništvom Ukrajine, uništavanje civilne infrastrukture i druga teška kršenja ljudskih prava i međunarodnog humanitarnog prava predstavljaju akte terora nad ukrajinskim stanovništvom i predstavljaju ratne zločine", rekli su poslanici.


Portparolka ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova uzvratila je u sredu da bi Evropski parlament trebalo da bude imenovan za "sponzora idiotizma".

Otpor Putinu raste i u drugim regionima, čak i u zemljama koje Rusija smatra saveznicima. U srijedu je ruskog predsjednika dočekalo stotine demonstranata u Jermeniji, noseći upaljene baklje, transparente "nema rata" i "Putinov ubica" i zastave Jermenije, Ukrajine i Sjedinjenih Država. Demonstranti su se okupili na Trgu Rusije i Nžde i pozvali Jermeniju da se distancira od Rusije, piše The Moscow Times.

Čini se da ni regionalni lideri nisu bili sretni zbog Putina. Jermenski premijer Nikol Pašinjan pokušao je da se distancira od Putina tokom fotografisanja na marginama sastanka. Snimak Pašinjana koji se što dalje udaljava od Putina postao je viralan internetom.

Njegovo ponašanje izgledalo je daleko manje intimno od Putinove poslednje posete Jermeniji 2019. godine, kada je Pašinjan napravio selfi sa Putinom. Osim Pašinjana, čini se da drugi lideri, kao što je predsednik Tadžikistana Emomali Rahmon, ignorišu Putina.


Pašinjan, naravno, ima i druge razloge da se distancira od Putina. Jermenski premijer je u prošlosti izrazio svoje nezadovoljstvo načinom na koji je ODKB predvođen Rusijom ove jeseni vodio borbe između Azerbejdžana i Jermenije.

 

Pogledajte video OVDJE

Ne propustite