Inspektor je tražio da prodajem za njih heroin!

Bosna i Hercegovina
Inspektor je tražio da prodajem za njih heroin!
Osuđivani narko-diler Aleksandar Ninković, svjedok tužilaštva, danas je kazao da je inspektor Slavko Đurić od njega tražio da prodaje heroin za njega i još trojicu kolega, ali da to nije prihavtio.

Osuđivani narko-diler Aleksandar Ninković, svjedok tužilaštva, danas je kazao da je inspektor Slavko Đurić od njega tražio da prodaje heroin za njega i još trojicu kolega, ali da to nije prihvatio.

Ovo je ispričao u nastavku suđenja banjalučkim inspektorima Srđanu Raduloviću, Ognjenu Stijaku i Marku Kovačeviću, koji su optuženi za trgovinu drogom.

Kako kaže, detalje o švercu droge, kao i identitet dvojice optuženih inspektora, otkrio mu je Đurić, dok je za Kovačevića saznao sam iz svojih izvora. Dodao je da su ga jednom prilikom pretukli i priveli optuženi, a s kojima su bila još osmorica inspektora.

"Njih osam me je tuklo kod Partizanskog groblja, imao sam povrede glave i tijela. Zatim su pretresli moj stan i porodičnu kuću u Rosuljama, jer sam napravio profil na društvenoj mreži pod imenom Ognjen Stijak i stavio sliku majmuna", kazao je Ninković, dodajući da su ga nakon toga odvezli u stanicu, gdje su ga nastavili tući, pišu "Nezavisne".

Ninković ističe da je skovao plan, te snimio Đurića dok je odavao prljave poslove optuženih inspektora, kako bi imao dokaz šta oni radi.

"Ja sam njima prijetnja jer imam dokaz", kaže svjedok.

S druge strane, odbrana je imala prigovor u cijelosti na njegovo svjedočenje, ističući da Ninković ima motiv da se osveti inspektorima.

Tužilaštvo inspektore tereti da su činili organizovano udruženje koje je heroin i marihuanu prodavalo od kraja 2010. do oktobra 2013. godine. Drogu su, između ostalog, prodavali i u dvorištu banjalučke Osnovne škole "Branko Ćopić" u Boriku. Osim njih, optuženo je još pet inspektora kojima se stavljaju na teret iznude iskaza, falsifikovanja i zloupotrebe položaja.

Ne propustite