Uhapšen Omar Curić, rođak repera Bube Corellija

Show
Uhapšen Omar Curić, rođak repera Bube Corellija
Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, nadležni Sud je odredio jednomjesečni pritvor Omaru Curiću iz Sarajeva, osumnjičenom za sil.ovanje ženske osobe, potvrđeno je za portal Avaz

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, nadležni Sud je odredio jednomjesečni pritvor Omaru Curiću iz Sarajeva, osumnjičenom za sil.ovanje ženske osobe, potvrđeno je za portal Avaz

Prema nezvaničnim informacijama Curića je pripadnicima  MUP-a Kantona Sarajevo prijavila strana državljanka. 

On je navodno uhapšen 11. novembra, te je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo koje je nakon ispitivanja predložilo mjeru pritvora. 

Tokom istrage radit će se na provjeri navoda iz prijave, prenosi avaz. 

Ko je Omar Curić?

Omar Curić je rođak repera Bube Corelliija i nekoliko puta su mediji izvještavali o njegovim postupcima. Posljednji put kada je punio stupce crne hronike bilo je u februaru 2021. godine, kada je ranjen. 

Tada je u društvu Amara Hodžića, poznatijeg pod pseudonimom Buba Corelli uhapšen i Omar Curić. Nakon pucnjave oglasio se i MUPKS.

"Dana 15.02.2021.godine u 16,30 sati, obaviještena je Peta PU da je u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža došlo do upotrebe vatrenog oružja. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli povrijeđena lica: A.P., rođen 1997.godine u Sarajevu i E.K., rođen 1977.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. Istim je je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega su prevezeni u UKC u Sarajevu, gdje su kod A.P. konstatovane teške tjelesne povrede u predjelu lijevog ramena, dok su kod E.K. konstatovane lakše tjelesne povrede, a iste nisu nastale dejstvom iz vatrenog oružja", navodi se u saopćenju.

Oni su naveli da je brzom intervencijom policijskih službenika, u 16,45 sati u ulici Dr. Silve Rizvanbegović, općina Ilidža, uhapšen O. C. (Omar Curić), rođen 2000.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, kojom prilikom je isti od sebe odbacio dva pištolja i jedan okvir.

"Radeći na rasvjetljavanju pomenutog događaja, u 22,55 sati, policijski službenici Treće PU su u ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo, pronašli i lišili slobode lice A. H. (Amar Hodžić), rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvšen je pretres putničkog motornog vozila marke “Audi Q7”, vlasništvo pomenutog lica.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se predmetni događaj okvalifikuje kao događaj sa elementima krivičnih djela iz člana 172., člana 323., člana 362. KZ F BiH (Teška tjelesna ozljeda, Izazivanje opće opasnosti, Nasilničko ponašanje) i člana 74. stav 1. tačke a) ZONDINOM-a Kantona Sarajevo (Posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa)", dodali su iz MUP-a KS.

Nakon hapšenja dvojac je ubrzo i pušten.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS obojica osumnjičenih su pušteni, budući da nije bilo zakonskog osnova za dalje zadržavanje. Predmet je poslan u redovnu proceduru, naveli su tada iz Tužilaštva KS. 

Dakle, on i Omar Curić su osumnjičeni da su učestvovali u pucnjavi.

(Source.ba)

Ne propustite