BRAVO ZLATNI LJILJANI! Ostavili su srce na terenu, ali nije ipak bilo dovoljno protiv izuzetnog Irana

Ostali sportovi
BRAVO ZLATNI LJILJANI! Ostavili su srce na terenu, ali nije ipak bilo dovoljno protiv izuzetnog Irana
.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci poražena je u finalu Svjetskog prvenstva igranom na Ilidži protiv selekcije Irana rezultatom 3:0 (26:24, 32:30, 25:13).

U prvom setu igralo se uglavnom poen za poen, a kada smo poveli 24:22 i stekli dvije set lopte činilo se da smo na pragu vodstva. Ipak, Iran je napravio veliki preoket i sa četiri vezana poena dobili su prvi set rezultatom 26:24.

Drugi set Iranci su počeli fenomenalno, poveli su 8:2, ali uslijedio je sjajan povratak našeg tima i preokret do kojeg smo došli. Vodili smo 20:18, a onda je uslijedila prava drama. Imali smo tri set lopte koje nismo iskoristili, a zatim je i Iran propustio dvije.

Uslijedila je i četvrta, a potom i peta neiskorištena set lopta nakon koje je Iran sa 32:30 stigao do drugog seta.

Nažalost, naši momci nisu mogli da se vrate nakon što su prva dva seta ispustili na dramatičan način i Iran je sa lakih 25:13 završio posao u trećem setu i odbranio titulu prvaka svijeta.

Našoj selekciji ovo je bilo šesto finale svjetskih prvenstava, a do sada je BiH tri puta bila prvak svijeta (2002., 2006. i 2014.).

S druge strane Iranu je ovo deveto finale Svjetskog prvenstva i osmi put postali su prvaci. Zanimljivo, jedini poraz Iranu u finalu svjetskih prvenstava je nanijela upravo naša selekcija i to 2006. godine.

Ne propustite