RUČNI RAD S OSTRVA: Aston Martin predstavio svoj električni model

Automoto
RUČNI RAD S OSTRVA: Aston Martin predstavio svoj električni model
Britanski proizvođač luksuznih sportskih automobila ustvari je uzeo dizajn poznatog modela Rapide S, koji je nakon ugradnje elektro motora postao, zasad konceptni, model RapidE.

Aston Martin je predstavio svog favorita u električnoj trci. Britanski proizvođač luksuznih sportskih automobila ustvari je uzeo dizajn poznatog modela Rapide S, koji je nakon ugradnje elektro motora postao, zasad konceptni, model RapidE.

Naravno, nisu se poigrali samo s imenom. Za ovu priliku Aston Martin je sarađivao s ekipom iz Williamsa, istom onom koja radi bolide za Formulu 1. Rezultat je motor koji bi u produkcijskoj verziji imao 550 KS te pogon na zadnje točkove. Iz Aston Martina su poručili kako bi autonomija ovog autmobila uz normalnu vožnju bila oko 320 kilometara.

rapide

Ono što je još više zainteresovalo ljubitelje automobila je najava Andyja Palmera, generalnog direktora Aston Martina, o snažnijoj Rapide verziji koja bi imala između 800 i 1000 KS. Takav model bi imao pogon na sva četiri točka, a uz svaki od njih bio bi ugrađen elektromotor. Sigurno kako bi se ovakve performanse odrazile na autonomiju vozila, no to tek ostaje za vidjeti.

rapide2

Iako je Aston Martin nedavno objavio kako razmišlja o smanjenju ljudstva zbog nešto lošijih poslovnih rezultata, ovaj projekt ne dolazi u pitanje, jer je najvećim dijelom finansiran od kineske kompanije ChinaEquity.

Rapide bi mogao stići na tržište za dvije godine, a snažniji model bi prvo bio plasiran na kinesko tržište, gdje očito ima kupaca za ovakve automobile. Oba modela proizvela bi se u limitiranoj seriji, a cijena je još uvijek nepoznata, no sigurno neće biti mala.

Ne propustite