PRIPREMITE FANTASTIČNI BUREK ZA RUČAK: Ovo su ključni trikovi za razvijanje NAJBOLJE JUFKE

Kuharica
PRIPREMITE FANTASTIČNI BUREK ZA RUČAK: Ovo su ključni trikovi za razvijanje NAJBOLJE JUFKE
Ovako se priprema:

Ovako se priprema:

Sastojci

– 1/2 kg mekog brašna
– 3 dcl mlake vode
– 1/2 dcl ulja
– malo soli
– 60 dkg mljevenog mesa
– manja glavica crvenog luka
– sol, papar, vegeta

Priprema:

Vrijeme pripreme: 60 min

Od brašna, mlake vode, ulja i soli umijesite tijesto.Mijesite ga na pobrašnjenoj podlozi tako dugo dok ne postane glatko i prestane se lijepiti.

Podijelite na tri dijela i svaki malo razvaljajte, namažite uljem i stavite na krpu. Neka stoji 20-30 min.

Za to vrijeme pripremite meso. Luk sitno nasjeckajte i zajedno sa začinima dodajte u meso (možete staviti i malo sode-bikarbone), podijelite masu na tri dijela.

Stolnjak stavite na kuhinjski stol i jadan dio tijesta stavite na sredinu i razvlačite lagano od sredine. Kada ste dobili prozirno tijesto s jedne i druge strane stavljajte meso u manjim komadićima i malo pouljite. Stolnjakom s jedne strane zarolajte do sredine pa tako i s druge strane.

Prorežite kroz sredinu tako da dobijete dvije odvojene “kobasice”. Zamotajte svaku posebno i dobili ste burek. Namažite tepsiju uljem složite bureke i pecite na 180 c 30 min.

Kada su gotovi treba ih malo poprskati sa vodom koju ste prethodno zakuhali sa malo soli. Poklopite ih na 10-ak minuta da smekšaju.

 

Posluživanje:

Dok se tijesto “odmara” bitno je da nije hladno u prostoriji, jer onda tijesto puca. Možete dodati i malo više vode u tijesto neće smetati.Pravi je doživljaj razvlačiti tijesto i zaista ide, pa možete zarolati cijelo tijesto na stolu i dobiti ćete oblik štrudle i punite svim i svačim.

Ne propustite