CIJELOG ŽIVOTA SMO MLJEVENO MESO SPREMALI NA POGREŠAN NAČIN: Kuharica otkrila trikove koji svako jelo dižu na viši nivo

Praktična žena
CIJELOG ŽIVOTA SMO MLJEVENO MESO SPREMALI NA POGREŠAN NAČIN: Kuharica otkrila trikove koji svako jelo dižu na viši nivo
-

Poznata kuharica otkrila na koji način se priprema mljeveno meso. Trikovi koje je ona otkrila učiniće jelo ukusnijim.

Kuharica Mel Alafaci ima svoj Jutjub kanal koji je prepun savjeta i trikova za kuhanje. Ovog puta ona je podijelila nekoliko korisnih savjeta za spremanje mljevenog mesa.

Savjeti koje je ona pokazala suprotnost su ustaljenom načinu spremanja mljevenog mesa. Naime, ona tvrdi da prvo treba staviti meso u zagrijan tiganj, bez ulja.

Prema njenim instrukcijama, meso ne treba miješati odmah, već tek kada dobije braon boju i zamiriše na roštilj. Za miješanje i razbijanje grudvica mljevenog mesa treba isključivo koristiti plastiču spatulu umjesto drvene.

Ona tvrdi da ukoliko se meso pripremi na takav način, neće biti potrebe za korišćenjem sosa da bi meso bilo ukusno.

Ona je podijelila i neke savjete za spremanje bolonjeza koje svi nerijetko prave. Za pripremu ovog sosa potrebne su sljedeće namirnice:

mljeveno meso
crni luk
bijeli luk
origano ili majčina dušica
šargarepa
stabljika celera,
muskatni oraščić
maslinovo ulje
goveđi temeljac u prahu
sjeckani paradajz
pasta

U zagrijan tiganj dodati meso i ne miješati ga dok ne porumeni.

Počnite tako što ćete zagrijati tiganj, a zatim dodajte mljeveno meso i ne miješajte dok ne porumeni. "Znam da ste zabrinuti da ne zagori, ali pustite da mljeveno meso porumeni", rekla je ona.

Kada meso dovoljno porumeni, promiješati ga plasičnom spatulomm, a zatim dodati isjeckan crni i beli luk. "Trebalo bi da ima dovoljno ulja iz mljevenog mesa. Ako ne, dodajte maslinovo ulje" istakla je.

Zatim dodati začinsko bilje, muskatni oraščić, temeljac u prahu, narendanu šargarepu i promešati. Na kraju dodati sjeckani paradajz, povrće i pastu. Ostaviti da se krčka na tihoj vatri.

(Stil)

Ne propustite