Juventus nastavio s očajnim igrama i ponižen u Izraelu, dobili smo prvog člana nokaut faze

Fudbal
Juventus nastavio s očajnim igrama i ponižen u Izraelu, dobili smo prvog člana nokaut faze
,

Makabi iz Haife, prvak Izraela, priredio je iznenađenje u utakmici 4. kola grupne faze Lige prvaka. Na domaćem terenu Makabi je pobijedio Juventus sa 2:0.

U 7. minuti Makabi je stigao do vodstva nakon dobrog centaršuta i još bolje realizacije. Korno je imao loptu na lijevoj strani, uputio je još jedan precizan centaršut, a pogodio je Atzili pravo tamo gdje treba. Šćešni nije uspio pravovremeno reagirati.

U 13. minuti Juventusu nije sviran penal, Makabi je dobio nešto više prostora na sredini, a Atzili je završio akciju šutem sa dvadesetak metara. Šćešni je intervenisao i izbacio loptu u korner. 

U 42. minuti Pjero je povukao loptu kroz sredinu, odložio je na desnu stranu, a tamo je bio Atzili. Najprije je primirio loptu, a onda se namjestio i pogodio gornji desni ugao.

U drugom dijelu rezultat se nije mijenjao. Juventus nakon četiri odigrana kola ima tri boda, koliko i Makabi, ali izraelski tim ima nešto lošiju gol razliku.

Nogometaši Kopenhagena i Manchester Cityja remizirali su u meču 4. kola grupne faze Lige prvaka rezultatom 0:0.

Manchester City je, očekivano, od prve minute preuzeo kontrolu nad loptom i bio je bolji tim "u polju", a prvu veliku šansu su imali u sedmoj minuti kada je Alvarez šutirao pored gola. U 11. minuti Građani dolaze u vodstvo nakon sjajnog pogotka koji je postigao Rodri s distance, ali je on naknadno poništen jer je Mahrez igrao rukom.

Prvu šansu za Kopenhagen imao je Lerager u 19. minuti, ali je njegov udarac odlično odbranio Ederson, a sjajnu šansu da Manchester City dođe u vodstvo imali u u 24. minuti kada je sudija Dias pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Mahrez, ali je njegov udarac odbranio golman Grabara. Sedam minuta nakon toga, lijevi bek Građana Gomez dobio je direktan crveni karton i Manchester City je u nastavku meča igrao s igračem manje.

Bez obzira na to, Cityje imao dvije dobre šanse na početku drugog poluvremena, obje preko De Bruynea, ali nogometaš iz Belgije nije bio precizan, a do kraja meča još je opasno zaprijetio Cancelo s distance, no njegov udarac je odbranio danas vrlo raspoloženi golman Kopenhagena Grabara.

Do kraja meča rezultat se nije promijenio i utakmica je završena rezultatom 0:0, što je za Manchester City prvi remi u ovoj sezoni Lige prvaka, nakon što su u prve tri utakmice ostvarili pobjede. S druge strane, za Kopenhagen je ovo drugi bod, a oni su ranije remizirali sa Sevillom na svom terenu.

Ne propustite