Dan žalosti u Mojkovcu zbog nesreće u kojoj je stradala majka i djeca

Crna hronika
Dan žalosti u Mojkovcu zbog nesreće u kojoj je stradala majka i djeca
.

Odlukom predsjednika Opštine Mojkovac u Crnoj Gori proglašen je Dan žalosti u toj opštini zbog smrtno stradalih članova porodice Vuković u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 7. oktobra 2022. godine.

Lokalni elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti.

“Zastave na zgradi Opštine, preduzećima i ustanovama čiji je osnivač, biće spuštene na pola koplja. Lokalni elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti. Za vrijeme Dana žalosti zabranjeno je emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mjestima”, navodi se u Odluci.

Opština Mojkovac izrazila je duboko žaljenje zbog tragično izgubljenih života sugrađana.

Podsjećamo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak, na putu Mojkovac – Đurđevića Tara, dijelu između Splavišta i Premćanskog mosta, nastradala je Jelena Vuković (27) iz Mojkovca, koja je upravljala automobilom. Ona se sa svoje troje djece, krećući se prema Đurđevića Tari, iz za sada neutvrđenih razloga automobilom survala u provaliju duboku dvadesetak metara, u korito Tare.

Odmah nakon nesreće, spasioci su izvukli živo maloljetno dijete, koje je prevezeno u pljevaljsku bolnicu, a potom u Klinički centar, a potom su skiperi u rijeci Tari pronašli beživotno tijelo djevojčice, a za trećim djetetom traga se i dalje.

Izvor:N1

Ne propustite