5 NAJBOLJIH FRIZURA ZA ŽENE IZNAD 50 GODINA: U trenu brišu bar 10 godina sa lica, a lako se održavaju

Moda i ljepota
5 NAJBOLJIH FRIZURA ZA ŽENE IZNAD 50 GODINA: U trenu brišu bar 10 godina sa lica, a lako se održavaju
Najbolje frizure za žene preko 50 godina, koje će u trenu skinuti godine sa vašeg lica

Najbolje frizure za žene preko 50 godina, koje će u trenu skinuti godine sa vašeg lica

Sa godinama naše djelo se evidentno mijenja, a pored toga što godine ostavljaju trag na našoj koži vidljive su i promjene u kvalitetu kose. Ispostavilo se da osim toga što sedi, starenje može uticati na našu kosu na više načina. Od proređivanja do suvoće, načini na koje se naša kosa nosi sa starenjem znače da ćemo s vremenom možda morati da promenimo rutinu i način nege.

Ipak, to ne znači da ne možete da imate lijepu i sređenu frizuru. Možda ste primijetili da tokom godina vaša kosa postaje sve teža za oblikovanje, te su nešto kraće frizure idealne za ovaj problem. Ne samo što će vas podmladiti, već će kosa izgledati gušće i njegovanije.

Ako ste ipak odlučni u tome da zadržite dugu kosu, posvetite joj dovoljno pažnje kako bi ona izgledala zdravo i njegovano. Ako imate nešto dužu kosu, blage kovrdže će vam izvrsno pristajati, a uz to će ublažiti vaše crte lica.

Damama u zrelim godinama preporučuje se da odaberu kratke, asimetrične frizure ili kosu ošišaju do brade ili ramena. Asimetrične šiške su odličan izbor jer prikrivaju izražene bore na čelu i mogu vas podmladiti.

Donosimo vam 5 predloga frizura za dame u zrelim godinama:

Ravan Bob

Ako ste ljubitelj jednostavnosti, ovo je frizura za vas. Jednostavno ravno ošišani paž do ramena. frizuru jednostavno možete da oblikujete i kod kuće, veoma je laka za održavanje, a uz to skinuće vam nekoliko godina sa lica. Ukoliko volite da eskperimentišete možete da skratite i šoške za još mladolikiji izgled.

Bixie

Prednost ove frizure je ta što je odlična za talasaste, ali i ravnije kose, kao i lica kojima dobro pristaju šiške. Frizeri kažu da kandidati za bixie nisu osobe s jako gustom ili jako čvrstom kosom, već osobe koje imaju nešto mekšu i tanku kosu jer daje kosi volumen.

k-24486661-640

Kratka kosa

Ako je oblikovanje kose posljednja stvar o kojoj razmišljate ujutru, prava stvar za vas je kratka kosa ili popularna "Pixie" frizura koja iziskuje malo održavanja. „Za stariju ženu koja ima prirodno kovrdžavu ili talasastu kosu, "pixie" je najbolji izbor, jer koristi prirodnu kosu za stvaranje teksture i volumena. Takođe ih je relativno lako oblikovati i održavati svakodnevno ", kaže profesionalna frizerka Valerie Maine, prenosi Stil.

Srednje duga kosa sa talasima

Ako se još uvijek držite duge kose, talasi su uvijek u trendu. Ukoliko dodate koji karamel pramen postićićete podmađujući efekat jer otvaraju lice i daju jednu novu dimenziju cjelokupnom izgledu.

Čupavi Bob

„Za žene koje žele da zadrže svoju dužinu, ali da osvježe svoju beživotnu kosu, bob je pogodna frizura, jer i dalje daje osjećaj da ima dugu kosu, dok stvara volumen. Čupavi Bob je veoma popularan jer krši tradicionalna pravila šišanja i stvara avanturistički izgled.", kaže Maine. I sami smo svjedoci da je upravo shaggy bob jedna od najtraženijih frizura u salonima.

3679037dac7b7f34a270525cdb0a0fe8

Ne propustite