DA LI SUPA LIJEČI? Nutricionistkinja odgovorila na pitanje koje sve zanima, ima bonus savjet

Porodica i zdravlje
DA LI SUPA LIJEČI? Nutricionistkinja odgovorila na pitanje koje sve zanima, ima bonus savjet
Supa se preporučuje i zdravim osobama.

Supa se preporučuje i zdravim osobama.

Nutricionista Milka Raičević kaže da je nauka dokazala da pileća supa sadrži imunoglobuline koji su neophodni za naš imunitet.

- Bilo bi divno kada bi se vratili jelima "na kašiku", onda sigurno ne bi bilo toliko gojaznosti. Piletina u sebi sadrži cink, tu je i e vitamin, vešte kuvarice uvek dodaju u supu dosta povrća - šargarepa, celer, paškanat, luk koji je dobar za izbacivanje sekreta iz pluća - kaže Raičević za Pink.

Prema njenim rečima, kada smo bolesni ne treba da se opterećivati time šta jedemo, važno je samo da unosimo dovoljno tečnosti.
- Ne postoji naučno objašnjenje da li je bolje praviti supu od kokoške ili od petla - dodala je Raičević i ukazala da se dodavanjem rena poskreće sekrecija. Iz istog razloga je dobro jesti toplu supu.

Takođe, za one koji ne jedu mesu, korisna je supa, odnosno čorba za čiju se osnovu koristi povrće.

- Supu treba da jedu i zdravi. Ali ako ste bolesni, dobro je napraviti knedle od džigerice. Stavi se da odstoji u vrućoj vodi, potom se ispere sirće, stavi se u blender, dodaju se jaje i griz i naprave se knedle. Kada pričamo o zdravlju, najbolja je guščija supa. -rekla je Raičević

Izvor: Pink.rs
 

Ne propustite