Počinje li ruska igra prijestolja? U Moskvi uhapšen zaposlenik utemeljitelja zloglasnog Wagnera

Aktuelno
Počinje li ruska igra prijestolja? U Moskvi uhapšen zaposlenik utemeljitelja zloglasnog Wagnera
,

U granatiranju grada Zaporižja na jugoistoku Ukrajine uništeno je nekoliko stambenih zgrada tijekom noći, pri čemu su neki stanovnici ostali zarobljeni pod ruševinama, izjavio je guverner te regije.

"Kao rezultat neprijateljskih napada, u gradu su izbili požari", napisao je Oleksandr Starukh na Telegramu u četvrtak rano ujutro.

“Moguće je da ima žrtava. Spasioci već izvlače ljude ispod ruševina”, tvrdi Starukh koji je naveo da je Rusija "ispalila 7 raketa na zgrade."

Šef UN-ove nuklearne agencije uskoro će doputovati u Kijev kako bi razgovarali o stvaranju sigurnosne zone oko ukrajinske nuklearne elektrane Zaporižje, nakon što je Putin naredio svojoj vladi da je preuzme, piše Jutarnji.hr.

"Na putu smo premaa Kijevu gdje idemo na važne sastanke", napisao je na Twitteru šef Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grossi, rekavši da je potreba za zaštitnom zonom oko lokacije "hitnija nego ikad".

Putin je ranije potpisao dekret kojim se nalaže ruskoj vladi da preuzme kontrolu nad najvećom europskom atomskom elektranom i učini je "saveznim vlasništvom".

Očekuje se da će Grossi također posjetiti Moskvu sljedećih dana kako bi razgovarali o sigurnosti u postrojenju, izvijestila je ruska državna novinska agencija Tass.

IAEA je rekla da je saznala za planove za ponovno pokretanje jednog reaktora u postrojenju, gdje je svih šest reaktora zatvoreno tjednima.

Jučer je tijekom dana u Moskvi policija privela Alekseja Slobodenjuka, zaposlenika medijske grupe Patriot koji vodi mrežu telegram kanala poznatu po napadima na Šojgua, Peskova, Volodina i ostale. Patriot je u vlasništvu Jevgenija Prigožina, utemeljitelja zloglasne plaćeničke grupe Wagner. Izgleda da je ‘rat‘ među ruskom elitom u ovom trenutku postao realnost...

OVDJE možete pogledati kako je proteklo hapšenje Alekseja Slobodenjuka.

Ne propustite