AKO VAM DAH IMA ČUDAN MIRIS, ODMAH KOD LJEKARA! Simptom upozorava na BOLEST ORGANA koji čisti tijelo i čuva zdravlje

Porodica i zdravlje
AKO VAM DAH IMA ČUDAN MIRIS, ODMAH KOD LJEKARA! Simptom upozorava na BOLEST ORGANA koji čisti tijelo i čuva zdravlje
-

Provjerite kakav vam je dah, kog je mirisa, jer to može da ukaže na ozbiljnu bolest.

Britanski ljekari uradili su studiju čiji rezultati su otkrili jedan sasvim neočekivan simptom masne jetre. Po riječima stručnjaka, jedan od znakova da vam je ovaj organ obolio jeste promjena mirisa daha.

Britanska studija je pokazala da jedan od upozoravajućih znaka masne jetre jeste slatkast dah koji asocira na ustajalo. Ispostavilo se i da ovaj neočekivani simptom može da ukaže i na prisustvo drugih hroničnih bolesti.

Stručnjaci ističu da ovakvi problemi mogu da se jave iznenada i zato je izuzetno važno da se na vrieme obrati pažnja na promjene u tijelu, a ako ima potrebe - da se potraži pomoć stručnog lica.

Masna jetra je stanje koje predstavlja patološko nagomilavanje masti u ćelijama jetre, a uzrokovano je različitim faktorima, prvnestveno konzumiranjem jake i masne hrane, što za posledicu ima gojaznost. Bolesti ovog organa su opasne jer smanjuju imuni odgovor na infekcije. Često osobe koje pate od oboljenja jetre imaju respiratoren ili infekcije urinarnog trakta .

Neki od češćih simptoma problema sa jetrom koji ukazuju da je organ ozbiljno "oštećen" su: 

drhtanje u rukama,
nervoza i razdražljivost
grčenje mišića,
pospanost,
zbunjenost,
nejasan govor, 
opšta letargija.

Primjena lijekova, pravilna ishrana, uzdržavanje od al*ohola i hemikalija, smanjenje tjelesne mase, liječenje poremećaja u varenju, nadoknada vitamina i minerala obično pomažu i dovode do oporavka.

MONDO

Ne propustite