Vukanović: Nećemo sa SDA i SNSD, drago mi je da je pobijedio Bećirović

Bosna i Hercegovina
Vukanović: Nećemo sa SDA i SNSD, drago mi je da je pobijedio Bećirović
.

Lider Liste za pravdu i red, Nebojša Vukanović bio je gost Pressinga. Govorio je o pobjedi Denisa Bećirovića u borbi za člana Predsjedništva, eventualnim koalicijom da opozicionim strankama iz Federacije BiH, ali i o Miloradu Dodiku, predsjedniku SNSD-a.

Kazao je da mu je želja, jer je napravio veliki rezultat na izborima, da uđe u koaliciju sa opozicijom u FBiH kako bi onemogućili SDA i SNSD d formiraju vlast i da je sretan zbog pobjede Denisa Bećirovića, kandidata ujedinjene koalicije za člana Predsjedništva BiH.

“Ja imam šest ili sedam mandata. Imaćemo državnog poslanika, a to je profesor Nenad Grković. Naravno da ćemo raditi zajedno da ih srušimo. Nećemo sa SDA i SNSD. Meni je drago da je pobijedio gospodin Bećirović, ali nisam htio odgovarati na način da je Vojin Mijatović tu u korist Dodika. Nisam htio narušiti atmosferu i odmoći Bećiroviću. Drago mi je da je pobijedio. Radujem se novim ljudima koji će istinski raditi na pomirenju. Ne trebaju nam stranci i tutori. Moj ugled je veliki u FBiH i trudiću se da obuzdamo moćnike, da zajedno živimo. Ja jedem ćevape kod Hodžića jer prepoznaju iskrenost i ne naplate”, kaže Vukanović.

“Ne želimo tutore, Dodik je kriminalac”

Da li je došlo do zahlađenja odnosa između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjenika SNSD-a Milorada Dodika, Vukanović kaže:

“Nije Vučić zaboravio kad ga je Dodik zvao pobačajem. Zna da je dodik makijavelista. Ako nama trebaju Milanović, Orban i drugi, onda recite da smo kolonija. Ko je Orban da se on nama miješa?”, pita se Vukanović.

“Zapad će morati priznati dobre odnose sa Putinom”, rekao je nedavno Dodik, a Vukanović kaže da je Dodik nepromišljenim potezima naštetio politici Srbije i Vučiću.

“Milsim da je Dodik prešao crvenu liniju s Vučićem. Okidač je možda bio što je Dodik povlačio neke poteze koje nisu u interesu plitike Srbije i nanio im je štetu.

Kandidatkinja opozicije za poredsjednika RS Jelena Trivić je kazala da ako bi postala predsjednica entiteta da bi se vodila politikom Srbije i Beograda.

“Mi ne trebamo tutore i moramo voditi politiku naroda koji ovdje žive da normaluzijemo odnos, mira i stabilnosti da odamo počast žrtvama i osudimo svakog ratnog zločinca, da imamo tutora, ne”, kategoričan je Vukanović.

Kazao je da je novi član Predsjedništva BiH iz SNSD-a Željka Cvijanović dugme koje Dodik pritisne i da će raditi samo ono što joj on kaže.

“Za mene je BiH moguća i da opstane na dejtonskim principima. Dajte nam normalne ljude, neoptrećen prošlošću i imaćemo lijep život”, zaključio je Vukanović.

Izvor:N1

Ne propustite