VODITELJICA SE IZBORILA SA KARCINOMOM: Agresivan tip raka, brzo dovodi do smrti

Objavljeno:05.10.2022 - 13:29
A A A Times Arial

Kruna Una Mitrović voditeljka Hepi televizije, imala je karcinom!

Kruna Una Mitrović je mlada voditeljka koja gradi karijeru na televiziji Hepi, a hrabro priča o bolesti koju je preživjela kao dijete. Bila je obolela od non Hočkin limfoma, karcinoma limfnih tkiva. "Bolovala sam od Burkitovog limfoma, jako je redak", kaže Kruna.

Limfom je maligna bolest limfocita - bijelih krvnih zrnaca. Oni počnu da se nenormalno dele i rastu, a bude poremećen i prirodan proces odumiranja ostarelih ćelija. Zbog skupljanja takvih limfocita u limfnim čovorima, oni postaju uvećani. Limfom može da zahvati jetru, srž u kostima i slezinu.

Burkit limfom je vrlo agresivan tip limfoma. Premda se Burkitov limfom može razviti u svakoj dobi, najčešći je kod dece i mladih odraslih, naročito muškaraca. Burkitov limfom naglo napreduje i brzo dovodi do smrti ako se ne leči. Međutim, uz pomoć savremenih terapijskih opcija, uspešno se leči.

"Sam period liječenja za mene nije bio stresan, jer nisam bila svjesna težine stvari sa kojima treba da se izborim. Nije mnogo stvari zavisilo od mene", prisjeća se Kruna koja je imala 12 godina kad joj je otkrivena bolest.

"Na svu sreću to je bilo i prošlo. Ne mogu da kažem da na to često zaboravim, ali ne mogu ni da kažem da je to obilježilo taj dio mog života. Bila sam srećna i vesela i dok je samo liječenje trajalo onoliko koliko sam mogla", priča voditeljka.

"Moja mama je sve vrijeme bila uz mene. Mislim da je to bilo najtežih šest mjeseci njenog života. Možda jeste braunila bila u mojoj ruci, ali osjećala je isto što osjećam i ja", otkriva Kruna.

Tekst: Lepa&Srećna