PDP ne priznaje poraz: Ne znamo šta se desilo preko noći, ali Trivić nema nijedan glas u svom selu

Bosna i Hercegovina
PDP ne priznaje poraz: Ne znamo šta se desilo preko noći, ali Trivić nema nijedan glas u svom selu
Partija demokratskog progresa se danas ponovo obratila javnosti nakon podataka Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine prema kojim Milorad Dodik vodi u utrci za predsjednika Republike Srpske u odnosu na njihovu kandidatkinju Jelenu Trivić.

Partija demokratskog progresa se danas ponovo obratila javnosti nakon podataka Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine prema kojim Milorad Dodik vodi u utrci za predsjednika Republike Srpske u odnosu na njihovu kandidatkinju Jelenu Trivić, piše Klix.

Ističu da ne odustaju od jučerašnjeg stava da je Trivić odnijela izbornu pobjedu, ali da su se tokom noći dešavale malverzacije koje su dovele do Dodikovog boljeg rezultata.

"Još jednom da ponovimo, mi ne odustajemo, Jelena Trivić je pobjednica. Rezultati koje smo imali su bili tačni, šta se to desilo preko noći ne znamo. PDP priprema ozbiljne pravne radnje prema CIK na osnovu manipulacija i krađa koje su nam javljane, koje su rađene tokom noći", rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

On naglašava da postoji mogućnost da budu poništeni izbori za predsjednika RS-a u velikom broju mjesta i gradova.

"U Zvorniku je razlika između njih dvoje 5.000 glasova, u Prijedoru oko 33 posto isto 5.000 glasova. U Doboju je krađa tek evidentna jer je Dodik prema falsifikovanim izbornim rezultatima tu pobijedio sa 10.000 razlike. To je nemoguće", rekao je on.

Zatim navodi primjere gdje Trivić nije osvojila nijedan glas poput Čelinca. To im je sumnjivo pogotovo kada se uzme u obzir da je jedno takvo mjesto zapravo selo odakle dolazi Jelena Trivić.

"Ljudi su mi se danas javili. Mi znamo da smo glasali za tebe, šta je ovo", rekla je Trivić komentarišući to što prema rezultatima nema nijedan glas u svom selu.

221003060

Foto:Izborni rezultati iz sela Jelene Trivić

"Tačka preokreta se desila u noći nakon što je i CIK objavio da još nisu poznati rezultati za predsjednika RS-a jer birački odbori nisu dostavili podatke sa biračkih mjesta", kazala je ona.

Prema podacima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine je Milorad Dodik u vodstvu za predsjednika Republike Srpske i osvojio je 242.851 glas u odnosu na Jelenu Trivić koja ima 212.452 glasa.

Ne propustite