Dodik: Što se mene tiče, ja sam pobijedio, ali...

Bosna i Hercegovina
Dodik: Što se mene tiče, ja sam pobijedio, ali...
,

SNSD je proglasio pobjedu. Milorad Dodik je, tvrde, u prednosti u odnosu na Jelenu Trivić. Prema podacima SNSD-a, Dodik ima 213.000 glasova, dok Jelena Trivić ima 180.000 glasova. Tvrde da su ovo podaci na uzorku od prebrojanih 72,60 posto glasova.

“Jelena Trivić i Branislav Borenović izgubili su svaku vrstu kredibiliteta. Trivić ne može biti predsjednik RS, to će biti Dodik. Kod nas je veselo i mnogo ćemo da slavimo”, rekao je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a.

PDP je ranije proglasio pobjedu Jelene Trivić i uveliko slavi na ulicama Banjaluke.

Milorad Dodik je kazao da se smatra pobjednikom, ali da će sačekati zvanične rezultate.

“Želim da kažem da su izbori što se nas tiče provedeni fer i korektno, da mali ekscesi ne mogu dovesti izborno pitanje. SNSD je postigao svoj maksimalni i dobar rezultat. Prije svega, nesumnjiva pobjeda Željke Cvijanović. Što se tiče predsjednika RS, mi se trudimo da damo tačne podatke. Mi nismo oni koji bi proglašavali pobjedu a sutra govorili da tako nisu mislili. Mi smo u ovom trenutku za mjesto predsjednika RS u značajnoj prednosti i da je razlika u glasovima apsolutno nedostižna u preostalom prebrojavanju”, kazao je Dodik i dodao:

“Ne mogu ni sam da kažem da je ovo pobjeda u potpunosti, ali dovoljno sam ozbiljan da sačekamo oficijelne rezultate. S druge strane imamo neozbiljne ljudi koji su spremni da prave špekulacije. U Banjaluci nas rezultat zadovoljava, naša organizacija na čelu sa Đajićem je napravila dobar rezultat“.

“U ovom trenutku SNSD je što se tiče poslaničkih lista dobio više nego ostale stranke zajedno. Naši brojevi su daleko veći, nema razloga da sumnjamo da je moguće da bude ugrožen rezultat za predsjednika RS. Sada smo izašli da prekinemo špekulacije koje imaju za cilj druge teme i motive. Naš je cilj da priznamo legitimni rezultat koji je ovaj narod dao nama“, istakao je Dodik.

Kaže da se ne smije unositi prljavština u izborni proces.

“Mi smo ovo izjavili na bazi ovjerenih glasačkih odbora, za koje neće biti nikakve žalbe. Ne smijemo špekulacijama unositi prljavštinu u izborni proces. Što se mene lično tiče ja sam pobijedio, ali to ćemo potvrditi malo kasnije. Razlika je nedostižna i raste. Očekujem do kraja da će ta razlika biti i do 40.000 glasova“.

Priznao je da je izgubio u Banjoj Luci, ali da je pobijedio na nivou RS. Ipak, najbolje je sačekati konačne rezultate CIK-a...

Ne propustite