Specijalna policija u Banovićima razdvaja pristalice SDA i PDA, centar grada blokiran

Aktuelno
Specijalna policija u Banovićima razdvaja pristalice SDA i PDA, centar grada blokiran
,

U centru Banovića večeras je došlo do okupljanja pristalica dvije političke stranke, zbog čega su na nogama i službenici Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, koji razdvajaju sukobljene grupe.

U neposrednoj blizini Radničkog doma u Banovićima večeras je došlo do okupljanja pristalica Pokreta demokratske akcije (PDA) i Stranke demokratske akcije (SDA), zbog čega je morala intervenisati i Specijalna policija.

Centar grada je trenutno blokiran, a policajci na mjestu događaja razdvajaju sukobljene pristalice dvije političke stranke, javlja Klix.ba.

Povodom ovog događaja kontaktirali smo i Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, ali, u odgovoru nam je navedeno da događaj nije evidentiran te da su policijski službenici raspoređeni na terenu, shodno policijskom operativnom planu.

Međutim, navode policije demantirale su fotografije sa mjesta događaja koji je još uvijek u toku.

Inače, u Banovićima je prilično burna izborna noć. Kako smo ranije pisali, nedugo nakon zatvaranja biračkih mjesta, u Osnovnoj školi Banovići selo došlo je do prekida u napajanju električnom energijom.

Zbog toga je prekinut proces prebrojavanja glasačkih listića na najvećem biračkom mjestu, a mještani naselja Banovići selo nedugo nakon toga su se okupili ispred osnovne škole koju osigurava policija.

Inače, prema podacima Centralne izborne komisije BiH, na području općine Banovići pravo glasa imalo je 20.600 građana, a na Opće izbore izašlo je 14.867 birača ili 73,39 posto.

Ne propustite