Kontradiktorni podaci iz PDP-a i SNSD-a, obje strane tvrde da pobjeđuju

Objavljeno:02.10.2022 - 23:16
A A A Times Arial

Foto: Screenshoot/PDP

Nakon što su iz SNSD-a kroz čitavu izbornu noć tvrdili da njihov kandidat za Predsjednika RS-a Milorad Dodik ima značajnu prednost, iz PDP-a tvrde da je kandidatkinja Jelena Trivić ta koja ima prednost.

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a rekao je da je trend takav da na 40 posto prebrojanih glasova za predsjednika RS-a, Jelena Trivić ima nekih 13-14 hiljada glasova prednosti u odnosu na Milorada Dodika.

"Razlika u Banja Luci je dominatna i apsolutno velika očekujemo prednost od 13-15 hiljada i apsolutnu dominaciju Jelene protiv Dodika. Imamo biračka mjesta u centru grada (Banja Luke) gdje Jelena ima tri puta više glasova", tvrdi Crnadak.

Kazao je kako se u Modriči očekuje razlika od 2000 glasova, U Šamac od 1500, Ugljeviku 1500, i da je očigledno da će u Bijeljini biti razlike 4000-5000 glasova, i da za Teslić projekcija od oko 1000 glasova za Trivić.

Tvrdi i da Trivić ima prednost u Derventi, Bosanskom Novom, Milićima, Vlasenici. Brčkom i Bosanskom Brodu.

"Jelena ide ka pobjedi i ide ka velikom porazu SNSD je podatak da u tradicionalno jakim uporištima SNSD stvari ne stoje dobro", kaže Crnadak

Naveo je primjer Srbca i mjesta oko Laktaša koja su bila uporišta SNSD-a, a gdje je Jelena ostvarila odličan rezultat.

"Paralelno sa prikupljanjem glasova se vodi borba sa brojnim manipluacijama i prevarama režima kada je upitanju brojanja glasova. Imamo primjer biračkog mjesta gdje je Dodik osvojio preko 90 posto glasova, sve ćemo ovo rušiti i dovest i do istine, da bude onako kako narod hoće", upozorio je Crnadak.

Podsjećamo, Glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević kazao je da na osnovu 20-ak prebrojanih glasova za predsjednika RS, kazao je da Dodik ima prednost od 56 posto, a Trivić 44 posto osvojenih glasova.

Izvor:Klix