Borenović: Nakon trećine prebrojanih glasova Trivić ima nedostižnu prednost nad Dodikom

Objavljeno:02.10.2022 - 22:04
A A A Times Arial

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović obratio se javnosti večear u vezi izbornih rezultati za predsjednika Republike Srpske rekavši da kandidatkinja Jelena Trivić vodi ispred Milorada Dodika, piše Klix.

"Mi smo sa terena prikupili do sada blizu trećinu na nivou Republike Srpske, 25 posto prebrojanih glasova. Za banja Luku već smo većinu glasova prebrojali za ono što je po nama najbitnije, što će orediti kuda ide Republika Srpska. To su glasovi ra predsjednika RS-a", rekao je Borenović.

Istakao je da Jelena Trivić po njihovim prebrojanim glasovima je dobila 98.624 glasa a Milorad Dodik 84.212 glasova, što je u procentima 53,1 posto za Trivić, a dodik 45,3 posto na nivou entiteta.

"Ozbiljna smo politička partija, na skoro 30 posto prebrojanih glasova to su trendovi koji se ne ogu stići. Razlika koja je trenutno u korist Jelene na nivou RS-a preko 14.000 glasova. Po nama je nedostižno. Ali nada zadnja umire, treba sačekati", rekao je Borenović.

Kazao je da ne čudi da SNSD izlazi sa podacima da Dodik vodi, dodavši da ipak Jelena Trivić vodi u Banjoj Luci preko 5000 glasova na uzorku od skoro 30 posto prebrojanih glasova.