SAMO U BiH: U jednom gradu 80 osoba "preko noći" oslijepilo i jutros izašli na izbore

Objavljeno:02.10.2022 - 19:10
A A A Times Arial

Foto: Hercegovina.info/Ilustracija

Na biračkom mjestu u selu Čengić kod Bijeljine "preko noći" je oslijepilo 80 osoba, a potvrde je, kako navodi BN, potpisala direktorica bijeljinskog Doma zdravlja Danijela Đukin.

S izdatim potvrdama, čak 80 osoba je trebalo pomoć drugog lica kod glasanja, a ništa od toga ne bi bilo sumnjivo da potvrde nije potpisala direktorica bijeljinskog doma zdravlja Danijela Đukin koja je nedavno na SNSD skupu poručila da se "glasa za Dodika da bi građani imali šta jest idućih godina".

BN navodi i da je posebno zanimljivo bilo kada su mještani tog sela počeli prepoznavati ljude koji jučer nisu bili slijepi, a danas su imali pomoć pri glasanju i vodiče.

Naknadnim provjerama je ustanovljeno da se radi o 80 lica, kojima su potvrde izdate u skorije vrijeme i to od direktorice Doma zdravlja Bijeljina.

Na ovom biračkom mjestu jutros je zabilježena i svađa između posmatrača.

"U 09:35 sati u PS Janja prijavljeno da je u mjestu Čengić, Grad Bijeljina, u 9:30 došlo do svađe između posmatrača G. D., S. J. i M. T., svi iz Čengića u vezi načina glasanja starih lica, gdje je ometan normalan tok glasanja. Nakon izrečenog upozorenja od strane Predsjednika biračkog mjesta, nastavljeno je sa normalnim glasanjem koje za vrijeme navedenog događaja nije prekidano", kazali su iz MUP-a RS.