Pokušaj prevare: Naočale za snimanje oduzete od glasača

Objavljeno:02.10.2022 - 13:35
A A A Times Arial

Foto: SRPSKA INFO

Tokom današnjih izbora u BiH zabilježeno je nekoliko prijava krivičnih djela. Tu informaciju potvrdili su i iz MUP-a RS, a  uhapšeno je i pet članova biračkog odbora u mjestu Hozići kod Novog Grada.

Zanimljivo je da je na području opština Istočno Novo Sarajevo I Istočna Ilidža zaplijenjene naočale za snimanje.

– U 7:30 sati od strane predsjednika izbornog mjesta u OŠ "Sveti Sava", općina Istočno Novo Sarajevo prijavljeno da je V. J. na pomenutom izbornom mjestu došla sa naočalama za snimanje nepoznate marke. Navedeni predmet je privremeno oduzet od strane policijskih službenika PS Istočno Novo Sarajevo. O svemu navedenom obavješten dežurni tužilac OJT Istočno Sarajevo koja će se o kvalifikaciji događaja naknadno izjasniti. U 9:30 sati prijavljeno da je u ulici

Druge Sarajevske brigade, mjesto Vojkovići, općina Istočna Ilidža S. M. naočalama za snimanje snimio izborni listić koji mu je od strane izborne komisije oduzet. Licu su u PS Istočna Ilidža oduzete naočale te je o svemu navedenom obavješten dežurni tužilac koja će se o kvalifikaciji događaja naknadno izjasniti - saopćeno je iz MUP RS.

Štab Ministarstva unutrašnjih poslova RS "Izbori 2022" prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u RS na dan Općih izbora u BiH. Ovo je pregled incidenata na području RS za 02. oktobar 2022. godine u vremenskom periodu od 7 do 11 sati.

Izvor: Avaz