Roma preokretom srušila Inter na San Siru, Inzaghija čudo ostavlja na klupi

Fudbal
Roma preokretom srušila Inter na San Siru, Inzaghija čudo ostavlja na klupi
,

Roma Josea Mourinha na jako se dobar način vratila u formu nakon poraza od Atalante u prošlom kolu Serie A. Ekipa iz talijanske metropole u osmom je kolu gostovala kod prošlogodišnjeg prvaka Intera na San Siru te nakon preokreta slavila s 1:2 golom Chrisa Smallinga 15 minuta prije kraja.

Mourinho je tako došao do pobjede protiv bivšeg kluba s kojim je prije 12 godina ispisao možda i najuspješniju stranicu u povijesti svoje karijere. Podsjetimo, milanski klub je pod Portugalcem 2010. godine osvojio legendarnu Tripletu - Ligu prvaka, Serie A i Kup. 

Inter je bolje ušao u današnju utakmicu. VAR je poništio gol Edina Džeka zbog vrlo malog ofsajda u desetoj minuti, ali u 30. je pogodak Federica Dimarca bio regularan. Ofanzivni bek precizno je naciljao bliži ugao gola Ruija Patricija nakon dubinske lopte Nicola Barelle.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE S UTAKMICE

Devet minuta kasnije Leonardo Spinazzola ukrao je loptu i sjurio se po lijevom krilu, a njegov centaršut je volejem u mrežu spremio Paulo Dybala. Udarac Argentinca bio je prejak za Samira Handanoviča koji ga je dirao, ali nije zaustavio. Konačnih 1:2 postavio je Chris Smalling u 75. minuti. Engleski stoper bio je najviši u skoku nakon slobodnog udarca i udarcem glavom donio je tri boda Vučici.

Tako je trener domaćih Inzaghi na rubu otkaza, tačnije samo ga čudo može i dalje ostaviti na klupi Intera.

Standings provided by SofaScore

 

Ne propustite