EVO KO JE SVEN KOJI JE VEČERAS SRUŠIO REKORD U POTJERI: Odgovorio na 22 pitanja i osvojio ogromnu lovu- HIT NA INTERNETU

Zanimljivosti
EVO KO JE SVEN KOJI JE VEČERAS  SRUŠIO REKORD U POTJERI: Odgovorio na 22 pitanja i osvojio ogromnu lovu- HIT NA INTERNETU
.

Hrvatska priča o Svenu Marceliću koji je u večerašnjoj završnoj Potjeri točno odgovorio na 22 pitanja potpuno sam i kući odnio 115 tisuća kuna.

Twitter je prepun objava oduševljenih gledatelja o Zadraninu koji je sam pobijedio lovca Krešu i oborio rekord emisije koja se u Hrvatskoj emitira već devet sezona. Nikada u povijesti Potjere čak ni ekipa nije uspjela točno odgovoriti na 22 pitanja.

No junak večerašnje Potjere nije potpuno nepoznat tip. Prof. dr. sc. Sven Marcelić s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru prilično je društveno angažiran te na svom Facebooku često komentira društvenu i političku scenu u Hrvatskoj.

Marceliću televizijske kamere nisu nepoznanica, budući da redovito gostuje kao komentator u HRT-ovim emisijama, kao i na televiziji N1. Prema informacijama dostupnima javnosti, Sven Marcelić je rođen u Zaprešiću, a školovao se u Zagrebu. Danas živi i radi u Zadru.

Marcelić je nedavno za N1 komentirao rezultate Popisa stanovništva.

"Ono što se vrlo jasno može vidjeti iz popisa jest da je dominantna većina općina i gradova koje su zabilježile porast na moru. To govori i o tome da imamo dugorastući proces litoralizacije, odnosno koncentracije ekonomije i stanovništva uz obalu.

U Dalmaciji pojas zaleđa i dio koji nije vezan uz more konzistentno pada. Što se tiče otoka, tu je pitanje vezano i uz olakšice koje su vezane uz život na otoku", rekao je i dodao da se u Zagrebu zbiva drugačiji proces.

"To je proces metropolizacije, odnosno koncentracije stanovništva i ekonomije u glavnom gradu. Jedine jedinice koje bilježe rast su vezane ili fizički uz more ili su to one koje su vezane uz glavni grad", rekao je Marcelić tom prilikom.

Izvor:Index

Ne propustite