Izetbegović: Ako ima išta dobro u tome što SDA ponekad izgubi izbore…

Objavljeno:28.09.2022 - 21:38
A A A Times Arial

Lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović večeras je pozvao građane da u periodu do Općih izbora ulože dodatni napor kako bi animirali građane da iskoriste svoje biračko pravo i podrže SDA, piše N1.

“Ako ima išta dobro u tome što SDA ponekad izgubi izbore, to je činjenica da građani dobiju priliku da se uvjere koliko ovi drugi ne znaju i koliko je SDA bolja”, kazao je Izetbegović, saopćila je SDA.

Istaknuo je da su građani Tuzlanskog kantona mogli uvidjeti razliku između vlade koju predvodi SDA i vlade koju predvode druge stranke, ali da isto poređenje mogu napraviti i ostali građani u onim sredinama u kojima SDA nije dio vlasti.

“Pitajte svoje prijatelje, poznanike i rodbinu da li su zadovoljni onim što su radile vlade čiji dio nije bila SDA. Pitajte ih da li znaju koliko su i zbog čega zaduživani, ko i kako će vraćati taj dug i kako je utrošen njihov novac”, kazao je Izetbegović.

Naglasio je kako je neophodno upozoriti građane na “specijalni rat koji se vodi protiv države BiH, Bošnjaka i svih bosanskohercegovačkih patriota, te da će u budućnosti biti potrebno braniti sve ono što je odbranjeno i postignuto u najtežim vremenima”.

“Upozorite ih da u ovakvom svijetu, u kojem ratovi postaju način ostvarivanja ciljeva, ne smijemo biti slabi jer slabost privlači nasilnike”, poručio je Izetbegović.