Zukanović žestoko odgovorio Prevljaku: Generalu moj, skromno obrazovani i slabo načitani, svi znaju šta je tebi privatno donio Tunel spasa

Aktuelno
Zukanović žestoko odgovorio Prevljaku: Generalu moj, skromno obrazovani i slabo načitani, svi znaju šta je tebi privatno donio Tunel spasa
,

Kandidat Naroda i Pravde za Parlament Federacije BiH Memnun Zukanović oštro je kritizirao govor SDA-ovog Fikreta Prevljaka s nedavno održanog predizbornog skupa u Hrasnici.

“Generale Prevljak, u svom obraćanju na nedavnom skupu SDA u Hrasnici, nazvao si me dušmaninom, jer, evo, sad javno kažem da neću glasati za Bakira Izetbegovića.

Koristiš riječ dušman za koju možda znaš, a možda i ne znaš značenje, a donose je na naše prostore Osmanlije, a korijen riječi perzijski i znači ljuti, zakleti neprijatelj.

Znači rekao si mi da sam ti ja zakleti neprijatelj, isto tako moja porodica i veliki broj mojih komšija sa Aerodromskog naselja. Generale moj, skromno obrazovani i slabo načitani, svi ovi ljudi iz ovog naselja su na neki način omogućili da ovaj dio grada ne okupiraju moji ljuti neprijatelji i da se napravi tunel spasa D-B. Moj babo Zukanović Hamid je dao život za odbranu ovog naselja 26.06.1992. godine kao šehid”, napisao je Zukanović na Facebooku.

Dodao je kako neće pisati šta je Prevljaku privatno taj tunel donio, jer to, kako je istakao, znaju svi koji su živjeli na slobodnoj teritoriji Ilidže, ali i na ovoj strani tunela prema Dobrinji.

“Ali moj babo, koji bi da je ostao živ, baš kao i moja sestra Zukanović Nedžada koja je civilna žrtva rata, danas bi bili tvoji dušmani, jer sigurno ne bi glasali za tvog Bakira.

Iskreno se nadam da u svojoj oholosti i bahatosti koje živiš, makar kad oči sklopiš prije spavanja, osjetiš zehru grižnje savjesti za ovo spletkarenje, kojim nas razdvajaš na jedan užasan način i volio bih da postoji barem neko u tvojoj blizini da ti išaretom stavi do znanja kako si nas uvrijedio”, poručio je Prevljaku Zukanović.

Ne propustite