Uklonjen sporni reklamni pano koji je jučer osvanuo u centru Sarajeva

Objavljeno:28.09.2022 - 09:47
A A A Times Arial

Jučer je brojne prolaznike i vozače u općini Centar Sarajevo zatekao ogromni postavljeni LED displej. Reklamni pano bio je instaliran instaliran na mostu Suade i Olge (Vrbanja mostu), a već jutros je uklonjen, nakon što je utvrđeno da ne postoji saglasnost općine za njegovo postavljanje, odnosno da ni gradska uprava nije dala saglasnost za identičnu lokaciju i gabarite panoa.

Podsjetimo, brojni su jučer ostali zatečeni ogromnim LED ekranom postavljenim tik uz obalu Miljacke.

Iz Općine Centar su vrlo brzo, nakon negodovanja građana i pisanja medija, saopštili kako ne postoji saglasnost za postavljanje panoa.

“Na mjesta je zatečeno izvođenje radova na postavljanju reklamne konstrukcije dimenzija 2,60×7,0 metara ankerisane anker pločama i sa 2×8 anker vijaka u temelje. Investitor radova je firma KARPAS AMBALAŽA d.o.o. Banjaluka. Na licu mjesta nisu posjedovali pravosnažno odobrenje izdato od strane Općine Centar, nego su izjavili da posjeduju odobrenje od Gradske uprave Sarajevo kao i priključak za elektroinstalacije. Urbanističko-građevinski inspektor je obustavio radove i naložio investitoru da danas u toku dana najkasnije do sutra dostavi dokumentaciju na uvid, u protivnom za isti će biti izdato rješenje o uklanjanju u skladu sa zakonom o prostornom uređenju Kantona Sarajevo”, naveli su jučer iz Inspektorata Općine Centar.

Vrlo brzo se oglasila i uprava Grada Sarajeva, potvrdivši zapravo da saglasnost jeste data, ali ne za identičnu lokaciju i ne za pano sa takvim gabaritima.

Kako je i najavljeno, ekran je jutros uspješno uklonjen

Izvor:N1