Hercegovina obavijena suzama: Posljednji ispraćaj porodice Krstić stradale u saobraćajnoj nesreći

Aktuelno
Hercegovina obavijena suzama: Posljednji ispraćaj porodice Krstić stradale u saobraćajnoj nesreći
,

Nepregledna kolona ljudi stigla je danas na kišni Bijeli Brijeg, pred mrtvačnicu u Mostaru, na posljednji ispraćaj tragično stradaloj porodici Krstić, supružnicima, Borisu (35) i Marijani (34) i njihovom devetogodišnjem sinu, Robertu, piše Avaz.

Rodbina, prijatelji, komšije, poznanici, građani Mostara, ali i skoro cijele BiH su se u suzama i u bolnoj tišini opraštali od ove porodice i veliku tugu dijelili sa Marijaninim i Borisovim roditeljima i sestrama.

Nadomak kućnog praga
Posebno dirljivo je bilo vidjeti Robertove drugare iz Karate kluba Zrinjski, ali i pripadnike Oružanih snaga BiH, radnih kolega pokojnog Borisa, pripadnika MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, nekadašnjih kolega njegovog oca Radeta...

Njihovi životi su se tragično ugasili nadomak kućnog praga u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu navečer u mjestu Zaton-Buna južno od Mostara, dok su se vraćali sa jednodnevnog izleta.

U automobilu Renault Scenic bila je i njihova kćerka i sestra, trogodišnja Gabrijela koja je s teškim povredama hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.

Dan žalosti
Njeno stanje je, rečeno je Avazu, u odnosu na jučer, nepromijenjeno, a trenutno je smještena na Odjelu dječije hirurgije ove bolnice.

Zbog tragične smrti porodice Krstić, u Mostaru je danas proglašen Dan žalosti, a nakon posljednjeg ispraćaja tužna kolona se zaputila prema naselju Ortiješ gdje će na mjesnom groblju biti obavljen pokop.

Ne propustite