Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu povodom filma "Sarajevo safari"

Bosna i Hercegovina
Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu povodom filma "Sarajevo safari"
.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, kako je i najavila, zvanično je podnijela krivičnu prijavu protiv NN lica koja su sijala smrt po Sarajevu i njihovih pomagača, te odgovornih lica agresorske vojske.

"Smatram ispravnim i svojom obavezom ovako reagirati na iznesene činjenice u dokumentarnom filmu 'Sarajevo safari' režisera Mirana Zupaniča prema kojem su strani državljani - 'lovci na ljudske glave' plaćali da tokom sarajevske opsade pucaju po nedužnim civilima", izjavila je Karić.

Ona je pozvala Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da, postupajući u okviru svojih nadležnosti, u što kraćem roku poduzme sve zakonske radnje na pokretanju istrage.

Zbog istog filma gradonačelnik Istočnog Sarajeva je najavio da će tužiti reditelja filma "Sarajevo Safari" Mirana Zupaniča zbog, kako je naveo, "gnusnih laži i izmišljotina koje je upakovao u filmu pod nazivom 'Sarajevo Safari'".

Film "Sarajevo Safari" donosi brutalnu priču o slabo poznatom fenomenu "lova na ljude", odnosno o bogatim strancima koji su plaćali visoke naknade za priliku da pucaju na stanovnike opkoljenog Sarajeva, a prvenstveno djecu

Izvor:Klix

Ne propustite