Novi težak poraz ženske košarkaške reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu

Košarka
Novi težak poraz ženske košarkaške reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu
,

Ženska košarkaška reprezentacija BiH poražena je i u četvrtom kolu Svjetskog prvenstva, Belgija se osvetila Zmajicama za prethodne poraze i ostvarila ubjedljivi trijumf.

Belgijanke bolje ulaze u utakmicu i ostvaruju prednost od 2:8, ali serijom 6-0 naše košarkašice uspjevaju izjednačiti.

Međutim, uslijedio je pad u igri bh. tima, pogotovo u napadačkom segmentu i Belgija kreira opipljivije vodstvo od 10:17. Prva četvrtina je zaključena rezultatom 12:17.

Poenima Jonquel Jones smanjujemo na 14:17, ali belgijska selekcija uz nekoliko izgubljenih lopti naše ekipe ponovo bježi na osjetniju distancu (16:23), a polaganjem Vanloo bilježi dvocifrenu prednost (20:31).

Igra reprezentacije BiH se nastavila raspadati i u posljednjim minutama prvog poluvremena te na veliki odmor Zmajice odlaze uz minus od 15 poena razlike (22:37).

U drugom dijelu meča scenario je bio identičan, Belgija je nastavila podizati prednost i stigla do plus 20 (27:47) u 25. minuti. Zmajice zatim smanjuju na 35:51, ali opet ulaze u niz grešaka i otvaraju protivnicama put do još ubjedljivijeg vodstva u 29. minuti (35:58). Rezultat na kraju treće četvrtine je glasio 39:62.

U posljednjem periodu belgijski tim rutinski je povećavao distancu, meč je okončan skorom 55:85.

Najefikasnije u reprezentaciji BiH bile su Matea Tavić (13 poena), Nikolika Elez (13) i Nikolina Knežević (12). Jonquel Jones je postigla osam poena. Kod Belgije se istakla Hind Ben Abdelkader (16).

Sutra Zmajice igraju svoj zadnji meč na SP, protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Ne propustite