Cijelo selo ispratilo tragično nastradalog dječaka, ali na sahranu nije došla njegova majka

Region
Cijelo selo ispratilo tragično nastradalog dječaka, ali na sahranu nije došla njegova majka
,

Mali Zvornik, u Srbiji, jučer je pogodila tragedija nakon što je preminuo devetogodišnji N. A., navjerovatnije od posljedica trovanjem ugljen-monoksidom nastalog zbog rada agregata, prenosi Blic.

On je danas sahranjen u 14 sati, a na sahranu je, kako kaže njegova kuma Katica Koljibabić, došlo cijelo selo. Bio je i predsjednik malozvorničke općine, brojne komšije i prijatelji, ali, kako navode komšije, nije bilo njegove majke.

Inače, majka je napustila supruga Dragana i četvero djece, pa se on o njima sam brinuo.

– Velika tuga da ode tako dobro dijete. Kod mene su od jučer njegov mlađi brat i sestra, kazala sam im da svi moramo biti hrabri zbog njihovog tate i starije sestre. Sada se svi nadamo da će Draganu i njegovoj jedanaestogodišnjoj kćerki biti bolje i da će što prije izaći iz bolnice. Na sahrani su bila tri svećenika iz našeg sela, Malog Zvornika i Brasine, a dječak je sahranjen nedaleko iznad kuće gdje već počiva njegov deda koji je nedavno preminuo – rekla je dječakova kuma Katica Koljibabić za "Lozničke novosti".

Inače, kako javlja Kurir, niko od nadležnih se nije oglasio o ovom slučaju, a sumnja se da je smrt dječaka posljedica trovanja ili gušenja gasovima.

Prema izjavama onih koji su poznavali Ametoviće u noći između petka i subote u kući je bio uključen agregat jer su im prekjučer iz Elektrodistribucije isključili struju, koji je vjerovatno bio neispravan. Kako je nekoliko sati poslije tragedije ispričala njihova kuma Katica, nju je kobnog jutra oko pet sati probudio Draganov sedmogodišnji sin koji je vidjevši nepomične članove porodice sa sprata, kroz prozor, skočio na fotelju ispred kuće i onda otrčao do nje po pomoć. Ona je sa suprugom otišla do Ametovića i zatekla stravičan prizor.

- Stariji dječak je već bio mrtav, Dragan je gledao, ali nije davao druge znake života, a moj suprug je na podu našao stariju djevojčicu, podigao je na krevet i ona je samo rekla da ne može na noge. Nju i mlađu djevojčicu je uzeo u naručje i izvukao iz kuće. Odmah smo zvali smo policiju i Hitnu pomoć. Njima je jučer isključena struja zbog duga koji je napravio Draganov pokojni otac - ispričala je Koljibabić, prenosi Blic.rs.

Ne propustite