TRIKOVI ZA LJEPOTU I VITKU LINIJU NEPREVAZIĐENE SOFIJE LOREN: Zbog sljedećih navika i u 89. godini izgleda KAO BOGINJA

Moda i ljepota
TRIKOVI ZA LJEPOTU I VITKU LINIJU NEPREVAZIĐENE SOFIJE LOREN: Zbog sljedećih navika i u 89. godini izgleda KAO BOGINJA
-

Sofija Loren se pridržava određenih navika već godinama!

Slavna glumica Sofija Loren prije samo nekoliko dana proslavila je svoj 88. rođendan, a i dalje plijeni karakterističnom ljepotom. Iako svjesna nedostataka na sebi, nikada nije poželjela nešto da mijenja, a baš iz tog razloga su je muškarci neizmjerno poštovali.

Italijanska ljepotice je neminovno pobronik prirodnog izgleda, a u devetoj deceniji i dalje se redovno njeguje, kako spolja, tako i iznutra. A po njenom mišljenju glavni izvor mladosti su:

vaš um,
talenti,
životna kreativnost.

Uvijek naglašava da je izgleda naslijedila od svoje majke, koju je smatrala najljepšom ženom na svijetu.

- Izgledala je poput Grete Garbo. Kada je o mojoj ljepoti riječ, mene jesu svrstali u skupinu najljepših žena na svijetu, ali sam daleko od savršene. Zapravo, smatram da me izdvojilo to što sam bila jedinstvena i neobična, jer ljepotu lutke sigurno nisam imala. Ipak, nisam mogla, a da ne vjerujem u to da sam prelijepa jer su mi ljudi oko mene to stalno ponavljali. Ništa ženu ne čini lijepom kao njeno vjerovanje da je jeste - objašnjava Sofija.

Kako slavna umetnica započinje dan?

Ima svoje navike i rutine koje nikada ne preskače, a ključ njene negovane kože je dosljednost.

- Uvijek se rano budim, oko pet ujutru, a prvih sat vremena posvetim šetnji. Znam da uvijek možete naći dovoljno dobro opravdanje da ne vježbate, jer ih i ja na dnevnoj osnovi nađem bar pet, ali ne odustajem. Dok šetam parkom u blizini moje kuće uvijek mislim: 'Možda će se iza narednog ugla ispred mene pojaviti nešto lijepo' - ističe glumica.

A smatra da dobrom izgledu umnogome doprinsi pozitivan stav.

289497-profimedia0015949646-ff

- Ključ je u pozitivnom stavu, a ja sam neko ko uvijek razmišlja pozitivno i retko kada sam u nekom tužnom ili melanholičnom raspoloženju. Osim šetnje radim i trbušnjake, te blago istezanje kod kuće, a u krevet idem oko osam uveče - rekla je ispričala je svojevremeno glumica.

Način ishrane Sofije Loren

Detaljno je opisala kakav je njen jelovnik:

- Dan započinjem laganim doručkom, najčešće mafinima uz koje nikada ne pijem kafu. Nešto kasnije pojedem lagani sendvič, a gledam da mi ručak bude obilan. Obično su na meniju tjestenina, piletina, salata i voće. Retko večeram. Znate, ja sam Italijanka i mislim da su za moj izgled, prije svega, zaslužne špagete koje redovno jedem - otkrila je Loren.

Ali, njen glavni saveznik u odršavanju mladolikog izgleda i blistavog tena je, zapravo, jedno ulje.

- Veliki sam fan organskog, djevičanskog maslinovog ulja. Svakodnevno ga koristim u ishrani, ali i za njegu kože, tačnije kao hidratantnu dnevnu kremu, te umjesto noćne kreme i mlijeka za tijelo. Ono je bogato antioksidansima, naročito vitaminom E, koji usporava proces nastanka bora. Maslinovo ulje je tajna moje ljepote - podvukla je Italijanka.

Nikada nije bila sprema da svoje lice prepusti nekom estetskom hirurgu, ali se trudi da razumije žene koje odlaze na korekcije.

- To kako ćete izgledati je stvar vašeg izbora. One žene koje odluče da se podvrgnu plastičnim operacijama su, možda, nezadovoljne svojim tijelom i žele da izgledaju drugačije. Ne znam šta je razlog jer ja volim sebe takvu kakva jesam. Jako volim svoju kožu i nikada nisam bila spremna da dozvolim nekome, koliko god on stručan bio, da mijenja moj izgled. No, razumem i to da plastične operacije mogu biti posljedica zdravstvenih problema. Sve je to stvar izbora - zaključila je.

(Stil)

Ne propustite