NOVAC I SREĆA ODLAZE IZ KUĆE S NJIMA: 3 stvari koje nikad ne treba pozajmljivati

Objavljeno:23.09.2022 - 20:00
A A A Times Arial

Šta kaže feng šui o pozajmljivanju stvari iz kuće? Pročitajte!

Feng šui majstori smatraju da predmeti mogu da utiču na energiju prostora i ljudi koji u njemu borave. Takođe, veruje se da se predmetima mogu prenijeti i izvesna osećanja ili energetske vibracije, ili privući svađe i nesreće u kuću. Zato treba biti oprezan sa pozajmljivanjem i poklanjanjem stvari iz kuće, kao i ličnih predmeta.

Pozajmljivanje novčanika kao i tašne smatra se veoma nepovoljnim u feng šuiju. Ovo se povezuje sa odlivanjem novca i neočekivanim troškovima. Ukoliko imate luksuzne dijelove garderobe, to se odnosi i na njih.

Ma koliko da je uobičajeno da neke prijateljice pozajmljuju jedne drugima odjeću, u feng šuiju se to ne praktikuje. Savjetuje se da redovno pregledate i sređujete svoju odjeću kao i da izbacujete ono što ne nosite i u čemu se ne osjećate više lijepo.

Međutim, takve komade ne treba pozajmljivati, već namijeniti od srca osobi kojoj ćete ih pokloniti. Mada se podrazumijeva da ćete odjeću oprati, ispeglati i iskrpiti, ako je to potrebno, i onaj koji poklon prima treba da je opere.

Savjetuje se da je potopi u hladnu vodu u kojoj je rastopljena šaka soli, drži u njoj oko pola sata, a zatim ispere.

Isto treba da uradite i ako kupujete neku odeću u prodavnicama sa polovnom garderobom - "second-hand" radnjama.

Nije dobro pozajmljivati drugima svoje papuče, vjeruje se da to može da donese muke na poslu, zastoj u profesionalnom napredovanju. Ako ne volite da gosti hodaju po kući u cipelama, nabavite nekoliko pari najtanjih papuča, nalik onim hotelskim, koje biste mogli da im ponudite čim stignu.

Na kraju, feng šui kaže da nikom ne treba pozajmljivati sat. Kad ga vratite na svoju ruku, s njim ćete dovući i svu lošu energiju koja možda muči osobu, naročito ako je ona u nekoj lošoj fazi.

Izvor: Lepa&Srećna