SVI SU JE SMATRALI NOVOM KRALJICOM NARODNE MUZIKE, ALI ONA TO IPAK NIJE POSTALA: Evo gdje je danas nasljednica Lepe Lukić

Show
SVI SU JE SMATRALI NOVOM KRALJICOM NARODNE MUZIKE, ALI ONA TO IPAK NIJE POSTALA: Evo gdje je danas nasljednica Lepe Lukić
-

Nasljednica Lepe Lukić Ivana Đorđević odavno se ne bavi pjevanjem.

Lepa Lukić, kraljice narodne muzike, kako je mnogi nazivaju, jedna je od rijetkih pjevačica na estradi koja može da se pohvali širokim muzičkim opusom i hitovima koju su i danas omiljeni među slušaocima. Međutim, tokom devedesetih godina snimila je pjesmu "Nasljednica" koja je ostavila dubok trag u njenog bogatoj karijeri.

Naime, u okviru tog evergrina Lepa je 1994. godine predstavila mladu nadu narodne muzike Ivanu Đorđević, koju su svi nazivali upravo njenom nasljednicom.

- "Briši, briši suze s lica, ja sam tvoja nasljednica - pjevala je mala Ivana tada, ali se ispostavila da će imati potpuno drugačiji životni put, iako su joj mnogi prognozirali veliki uspjeh u muzici.

Pjesma "Nasljednica" je preko noći pronašla put do srca publike, a mnogima je zapao za oko i veliki talenat koji je djevojčica posjedovala.

– Ja ne znam da li ima srećnije djevojčice od mene što me je kraljica narodne muzike Lepa Lukić proglasila nasljedicom, što me pravim putem uvodi u posao koji ja volim da radim i to dokazuje da teta Lepa nije nimalo pakosna, ni ljubomorna žena – istakla je tada Ivana.

Takođe, naglasila je da sjeo odlično snalazi u svim žanrovima, ali da najviše voli muziku poput one što snima Lepa Lukić, koja joj je bila velika podrška u svemu.

– Ja volim da pjevam i ove modernije pjesme, ali više volim stare, izvorne pjesme, leže mi obe vrste – objašnjavala je jednom prilikom nasljednica.

Neočekivano, Ivana se nije dugo zadržala na muzičkoj sceni. Nastupe je postepeno prorejđivala i pojavljivala se tek s vremena na vrijeme. Među njenim posljednjim koncertima ljudi pamte onaj na trgu u Starčevu za doček 2005. godine. Kako se pisali u medijima, Ivana danas rijetko pjeva, a postala je vlasnica frizerskog salona u Opovu i tom poslu se posvetila.

(Stil.kurir.rs)

Ne propustite