KAKO DA SE RIJEŠITE NEPRIJATNOG MIRISA U FRIŽIDERU: Sve već imate u kuhinji, a nikad je lakše

Sve za dom
KAKO DA SE RIJEŠITE NEPRIJATNOG MIRISA U FRIŽIDERU: Sve već imate u kuhinji, a nikad je lakše
-

Svima se bar jednom desilo da se u frižideru pojavio neprijatan miris koji se jako teško ukljanja. U nastavku teksta saznajte koja namirnica može da vam pomogne da rešite ovaj problem.

Da li se i vama često desi da otvorite vrata frižidera i da vas je iz njega zapahne neprijatan miris? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan imamo jednostavno rješenje za vas.

Ponekad je teško rešiti se neprijatnog mirisa čak i nakon što ste temeljno očistili frižider deterdžentom i sredstvina za dezinfekciju. Prvo o čemu treba da vodite računa da vam namirnice ne stoje dugo u frižideru naročito povrće, voće i mesne prerađevine kojima je istekao rok ili su počele da trule.

Ukoliko se ipak desilo da se u frižideru pojavio neprijatan miris, postoji jedan pravi saveznik za rješenje ovog problema, a to je soda bikarbona.

Ono što treba da uradite je da izvadite sve namirnice sa polica. U litar tople vode rastvorite jednu punu kašiku sode bikarbone i ovom rastvoom detaljno prebrišite svaku policu. Takođe je važno da detaljno obrišete i vrata, ali i gumu na vratima, kao i držače na policama.

Da biste spriječili da se neprijatni mirisi ponovo pojave i tu može da vam pomogne soda bikarbona. Jednostavno ostavite čašu ili šoljicu napunjenu sodom bikarbonom u frižideru. Asprobovaće sve neprijatne mirise, a takođe će spriječiti da namirinice poprime miris jedna od druge.   

Ovako ostavljena soda bikarbona imaće efikasan učinak najviše dva mjeseca, nakon čega biste trebali da je zamijenite svježom. Najbolje je da posudu držite na srednjoj polici u samom dnu frižidera.

Izvor: Stvar ukusa

Ne propustite