Ovo su sve prednosti limuna u njezi lica i tijela

Moda i ljepota
Ovo su sve prednosti limuna u njezi lica i tijela
Osim zdravstvenih koristi, limun ima niz kvaliteta koje ga čine izvrsnim sastojkom u receptima za organsku ljepotu

Osim zdravstvenih koristi, limun ima niz kvaliteta koje ga čine izvrsnim sastojkom u receptima za organsku ljepotu. Poznat je i po svojim antimikrobnim svojstvima i može biti efikasno rješenje za posvjetljivanje tona vaše kože, posvjetljivanje tamnih mrlja, liječenje akni, sprečavanje prijevremenih znakova starenja.

Za lice

Limun je prirodni izvor antioksidansa i vitamina C koji jača kožu, što je izvrstan dodatak svim traženim asortimanima proizvoda za njegu kože danas. Vitamin C štiti kožu od oštećenja i sprečava prerano starenje. Ovo citrusno voće nudi adstringentna svojstva koja zaglađuju teksturu kože i sprečavaju masnoću. Antiseptička svojstva limuna pomažu u ljuštenju mrtve kože i sprečavanju akni.

Tonik od krastavca i limuna

U teglu pomiješajte dvije kašike limunovog soka, nekoliko kriški krastavca i tri manje šolje hladne vode. Po želji možete dodati i nekoliko kriški limuna.
Nanesite vatom ili blazinicom.
Može se čuvati i do sedam dana u frižideru.

Za kosu

Antiseptička i protuupalna svojstva limuna dolaze do izražaja kao sredstvo za čišćenje vlasišta nježnim pilingom i time doprinose u borbi protiv peruti. Njegove visoke razine PH također pomažu u sprečavanju masnoće.

Sredstvo za čišćenje tjemena

Pomiješajte limunov sok s gelom aloe vere i nanesite na korijen kose.
Ostavite da djeluje 20 minuta i isperite blagim šamponom.
Ovo ne samo da će smanjiti perut, već će i ojačati kutikule kose, čime se sprečava opadanje kose.

Za posvjetljivanje kože

Tamni laktovi i koljena čest su kožni problem s kojim se mnogi suočavaju. Kako biste posvijetlili tvrdokorne tragove, utrljajte mješavinu soli i limunovog soka na zahvaćeno područje i pustite da vitamin A i limunska kiselina djeluju čarolijski.
Za postizanje željenih rezultata preporučuje se koristiti koru limuna.

Piling od soli i limuna

Pomiješajte koricu jednog limuna, jednu šolju soli i pola šolje bademovog ulja.
Isperite kožu toplom vodom.
Utrljajte ga u kožu kružnim pokretima.
Isperite i osušite oribano područje.

Za usne

Pilinzi za usne su fantastičan način da omekšate i zagladite suhe ispucale usne. Podarite im njegu ljekovitom dozom limuna.

Piling od limuna i smeđeg šećera

Sadržaj kiseline u limunu djelovat će kao hemijski piling, granule šećera će djelovati kao fizički piling, stvarajući savršenu kombinaciju za skidanje mrtve kože.Umutite mješavinu limunovog soka i smeđeg šećera.
Utrljajte smjesu nježno na usne i primijetite kako se mrtva koža skida bez napora.
 

Ne propustite