Bećirović: Dužnosnici susjednih zemalja su dobrodošli u BiH ako će poštovati "kućni red"

Bosna i Hercegovina
Bećirović: Dužnosnici susjednih zemalja su dobrodošli u BiH ako će poštovati "kućni red"
.

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović danas je učestvovao na skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Gornjem Vakufu.

"U zadnje vrijeme svjedočimo čestim posjetama, 'ekskurzijama' u Bosnu i Hercegovinu dužnosnika susjednih zemalja. U našoj zemlji i u našim životima ponovo pokušavaju posijati smutnju i nemir. Poručujem im da se ostave uzaludnog posla, da prestanu nametati svoje interese preko leđa naših ljudi i naše države. Bosna i Hercegovina je kuća svih nas, ona nema alternativu, niti postoje rezervne domovine za Bosance i Hercegovce", rekao je Bećirović.

Dodao je da su dužnosnici susjednih zemalja dobrodošli u Bosni i Hercegovinu ako će poštovati nas kao domaćina i držati se 'kućnog reda'.

"Međutim, svi oni koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu da nama drže lekciju iz naše prošlosti, da nama tumače šta je to Bosna i Hercegovina, trebaju shvatiti da mi pamtimo i znamo svoju prošlost. Mi pamtimo i znamo šta su istine koje su potvrđene presudama Međunarodog suda u Hagu", naglasio je Bećirović.

Zaključio je da su našu državu odbranili njeni najbolji sinovi, ne zahvaljujući tuđim vojskama, nego su je odbranili od te vojske.

"Sada, kada gradimo našu domovinu u miru, pnovo nam nude svoje zablude i nemir. Kada budem izabran za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, insistiraću na poštivanju suvereniteta Bosne i Hercegovine, što sam činio i sve ovo vrijeme u Parlamentu Bosne i Hercegovine. Kao što to nisam činio ni prije, neću odšutjeti ni jedan nasrtaj na cjelovitost i suverenitet Bosne i Hercegovine i učinit ću sve da institucionalno odgovorimo na takve pokušaje", zaključio je Bećirović.

Izvor:Klix

Ne propustite