DA LI SE NOĆU BUDITE UVIJEK U ISTO VRIJEME? Evo na šta da obratite pažnju i kakvo značenje to ima!

Zanimljivosti
DA LI SE NOĆU BUDITE UVIJEK U ISTO VRIJEME?  Evo na šta da obratite pažnju i kakvo značenje to ima!
Biološki organski sat je filozofija prema kojoj se dan djeli na dvočasovne djelove, od kojih je svaki dodeljen drugom organu.


Biološki organski sat je filozofija prema kojoj se dan djeli na dvočasovne djelove, od kojih je svaki dodeljen drugom organu.

Ideja o satu se koristi u akupunkturi u dijagnostici, jer simptomi koji se javljaju redovno u isto vrijeme mogu ukazivati na probleme sa organom koji u to vrijeme ima svoj period aktivnosti. Stoga, buđenje u isto vrijeme svakog dana (ili skoro svakog dana) može biti poruka da jedan od naših organa pokušava da privuče našu pažnju.

Teško zaspite između 21:00 i 23:00.

Mogu značiti probleme sa imunološkim sistemom, štitnom žlijezdom, nadbubrežnim žlijezdama i metabolizmom. Problemi sa uspavljivanjem takođe mogu biti povezani sa stresom. Vježbe opuštanja treba da pomognu.
 

Budi se između 23:00 i 1:00 ujutru

Ovo je period aktivnosti žučne kese. Dakle, ako se probudite u ovo vrijeme, to može značiti probleme sa vašim folikulom. U takvoj situaciji vrijedi razmisliti o promijeni ishrane i odustajanju od nezdravih masti. Prema Kineskom satu, to takođe može značiti da imate mnogo žaljenja (žuči) prema drugim ljudima. Tada će prihvatanje i oproštaj pomoći.

Budi se između 1:00 i 3:00

To je period jetre. Možda je njen rad poremećen. Vredi razmisliti o promijeni ishrane i detoksikaciji. Ako se probudite u ovo vrijeme, možda imate nešto na jetri?
 

Budi se između 3:00 i 5:00

Vrijeme je za čišćenje debelog crijeva. Zbog toga mnogi ljudi započinju dan odlaskom u toalet. Emocionalno, ovo vrijeme je povezano sa nestrpljenjem, osjećajem stagnacije i nelagodnosti povezanom sa ograničenim mogućnostima za lični razvoj.

(Kurir.rs/Najžena)

Ne propustite