Zastrašujuća priča: Muškarac preminuo od raka nakon što je bolnica izgubila skener koji je otkrio tumor u bubregu

Šokantno!
Zastrašujuća priča: Muškarac  preminuo od raka nakon što je bolnica izgubila skener koji je otkrio tumor u bubregu
Michael Lane, 50, preminuo je u maju prošle godine, samo pet mjeseci nakon što mu je dijagnosticiran rak bubrega, uprkos CT skeniranju koji je otkrio bolest deceniju ranije.

Michael Lane, 50, preminuo je u maju prošle godine, samo pet mjeseci nakon što mu je dijagnosticiran rak bubrega, uprkos CT skeniranju koji je otkrio bolest deceniju ranije.

Otac troje djece prvi je put otišao u bolnicu The Shrewsbury and Telford Hospital NHS Trust 2010. godine sa simptomima i otkrivena je sumnjiva masa u desnom bubregu.

Međutim, njegov radiološki izvještaj je odštampan i zaveden bez slanja njegovom konsultantu urologu ili ljekaru opšte prakse, tako da je tumor ostao neliječen.

Laneu je dijagnosticiran metastatski rak bubrega u decembru 2020.

Laneina porodica je nakon toga poduzela sudski postupak protiv bolnice kako bi osigurala da su poduzeti koraci kako bi se spriječilo ponavljanje sličnih grešaka.

„Michael je bio veoma povučena osoba i nikada nije želeo nikakvu gužvu, ali jedno od njegovih žaljenja bilo je povjerenje ljekarima i pretpostavka da je sve u redu", otkrio je njegov brat.

„Sada kada je naš slučaj riješen, ne mogu a da ne brinem da ovo nije jedini slučaj i da postoje drugi ljudi koji su preminuli poput Mikea, a ključni rezultati skeniranja su nestali u ovoj bolnici.

Richard Steyn, ko-medicinski direktor u Shrewsbury i Telford Hospital NHS Trust, rekao je: “Želim ponuditi naše iskreno izvinjenje i saučešće porodici gospodina Lanea jer nisu prijavili otkriće tumora na ranijem skeniranju.

Ne propustite