LJEKOVITA MOĆ KUKURUZNE SVILE - EVO KOD KOJIH PROBLEMA NAJVIŠE POMAŽE: Napravite čaj, izbacite iz organizma sve toksine!

Objavljeno:19.08.2022 - 11:53
A A A Times Arial

Kuhani ili pečeni kukuruz omiljena je ljetnja užina. Bez obzira da li ste na plaži, kod kuće, na izletu, sladak ukus i neodoljivo grickanje kukuruza sa klipa vraća nas u djetinjstvo, ali čini i da unesemo sjajnu dozu vitamina, minerala i vlakana, piše Sensa.rs.

Međutim, često zaboravljamo na jedan deo kukuruza koji se od davnina koristi kao prirodni narodni lijek - KUKURUZNA SVILA. Ona sadrži tarska ulja, flavonoide, saponine, alkaloide, vitamine C i K, gvožđe, mangan, aluminijum, hrom itd.
  
Ona je prirodni diuretik i u narodnoj medicini koristi se za detoksikaciju organizma, izbacivanje viška tečnosti iz tijela, kao i za izbacivanje kamena i pijeska iz bubrega i mokraćne bešike. Njeno ljekovito svojstvo pomaže i kod gihta, reumatoidnog artritisa, koristi protiv kamena u žuči, čisti mokraćne kanale.

Konzumiranjem čaja od kukuruzne svile, izbacićete svu suvišnu tečnost iz tijela, a tako ćete putem mokraće osloboditi oragnizam od toksina, hemikalija i neželjenih sastava. Važno je da u procesu liječenja koristite svilu organskog kukuruza, odnosno onog koji nije tretiran pesticidima. Takođe, u prodavnicama zdrave hrane i biljnim apotekama možete je kupiti, a najbolji način upotrebe jeste preko čaja.

Kako se pravi čaj od kukuruzne svile? Jednu kafenu kašiku kukuruzne svile preliti šoljom (200 ml) hladne vode i zagrijati da proključa. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta. Procijediti i piti tri puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja.

Napomena: Prije upotrebe prirodnih lijekova najbolje je konsultovati se sa ljekarom!